Mainos

Posti ja Libri-Logistiikka perustavat yhteisyrityksen

Suomen Posti Oyj ja Libri-Logistiikka Oy aloittavat yhteistyön palveluvarastoinnissa. Libri-Logistiikka Oy eriytti Logia-liiketoimintansa tytäryhtiökseen, Logia Oy:ksi, jonka osakekannasta Posti osti 50 prosenttia.

Logia Oy tuottaa palveluvarastointia muun muassa IT-, kulutuselektroniikka- ja lääketeollisuuden tuotteille. Sillä on Vantaalla viisi palveluvarastoa, joiden yhteispinta-ala on runsaat 38 000 neliömetriä. Logian liikevaihto vuonna 2001 oli 11,3 miljoonaa euroa. Logia-liiketoiminnan palveluksessa on 126 työntekijää, jotka siirtyvät muutoksen myötä uuden yhtiön palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Postille yrityskauppa on osa logistiikan strategiaa, jonka tavoitteena on vahvistaa palveluvarastoliiketoiminnan markkinaosuutta sekä kannattavuutta. Libri-Logistiikka Oy:n tavoitteena on Logian asiakkaiden logistiikkatoimintojen edelleen kehittäminen Postin tuomilla resursseilla ja osaamisella. Libri-Logistiikka Oy jatkaa normaalisti graafisen ja kirja-alan logistiikkatoimintojaan Hyvinkään toimipisteissä.

Postin logistiikkaliiketoiminta on kasvussa. Nyt perustettu yhteisyritys, konserniyhtiö LP-Logistiikkapalvelut Oy:n 12 200 neliön lisälaajennus Vantaalla sekä palveluvarastointiliiketoiminnan käynnistyminen Baltiassa vahvistavat Postin mukaan sen kilpailukykyä markkinoilla. Kaiken kaikkiaan Postilla on palveluvarastopinta-alaa nyt noin 190 000 neliömetriä, joissa palvellaan sekä yritys- että kuluttajakauppaa. Asiakaskanta koostuu Suomen suurimmista yrityksistä liiketoimintaansa käynnistäviin nettikauppoihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.