Mainos

Porvoon Ruanda-käräjät Tansaniaan helmikuussa

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus matkustaa helmikuun lopussa Tansaniaan, jossa se kuulee joukkotuhontaoikeudenkäyntiin liittyviä todistajia.

- Tansaniassa kuulemme 19:ää puolustuksen nimeämää todistaa. Kuulemiselle on varattu aikaa kolme viikkoa, kertoo käräjätuomari Petra Spring-Reiman.

Kaikki kuultavat todistajat saapuvat Tansaniaan Dar es Salaamin kaupunkiin viidestä eri Afrikan maasta. Puolet todistajista on pakolaisia ja heitä kuullaan yleisön läsnä olematta.

Todistajien kuuleminen aloitetaan keskiviikkona helmikuun 24. päivä. Spring-Reimanin mukaan oikeuden delegaatio ei ole vielä lyönyt lukkoon matkustus- ja valmistelupäiviä.

Tansaniaan matkaavat puolustuksen ja syyttäjän edustajien lisäksi kaikki neljä käräjätuomaria, joista Spring-Reiman toimii oikeuden sihteerinä.

Matka tuli mahdolliseksi, kun Tansania vastasi viimein käräjäoikeuden lähettämään oikeusapupyyntöön.

Loppusuoralla

Poikkeuksellinen joukkotuhontaoikeudenkäynti on edennyt loppusuoralle. Helmikuun alussa Porvoossa kuullaan afrikkalaisia todistajia, kun kuultavaksi saapuu vielä kolmesta neljään henkilöä Sambiasta.

- Hekin ovat puolustuksen todistajia. Syyttäjän nimeämä todistelu on jo otettu vastaan, Spring-Reiman sanoo.

Spring-Reiman ennakoi, että tuomiota voidaan odottaa vapun tienoilla. Osapuolten loppulausunnot kuullaan Porvoossa maaliskuussa.

Porvoossa asuvaa ruandalaismiestä syytetään oikeudenkäynnissä joukkotuhonnasta tai vaihtoehtoisesti 15 murhasta Ruandan kansanmurhan aikaan vuonna 2004. Mies on ollut vangittuna kaksi vuotta ja kymmenen kuukautta. Hän on kiistänyt syytteet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.