Mainos

Porvoon kirkon polttaja toivoo pienempiä vahingonkorvauksia

Porvoon tuomiokirkon sytyttänyt mies pyytää käräjäoikeutta sovittelemaan hänelle langetettuja raskaita vahingonkorvauksia.

Uusimaa-lehden mukaan sytyttäjän asianajaja ehdottaa, että 4,2 miljoonan euron vahingonkorvausvaade pudotetaan kymmenesosaan. Asianajaja Jouko Pelkosen mukaan nykyinen vahingonkorvausvaatimus on niin suuri, ettei palosta tuomittu voi mitenkään maksaa sitä.

Vahingonkorvausvaatimus on peräisin lähes kolmen vuoden takaisista tapahtumista. Tuolloin hieman yli 18-vuotias mies sytytti paperitukon tuomiokirkon sakastin rännissä. Siitä syttynyt palo tuhosi kirkon pahoin.

Mies sai teostaan kuuden ja puolen vuoden vankeustuomion. Uusimaa-lehden mukaan ensikertalaisena tuomittu mies on jo päässyt vankilasta.

Vakuutusyhtiö ei lämpene

Vakuutusyhtiö Ifin mielestä Porvoon tuomiokirkon poltosta vaadittuja korvauksia ei pitäisi kohtuullistaa. If perustelee kielteistä kantaansa sillä, että teko oli törkeä ja tekijä täysi-ikäinen. Yhtiön korvauslakimies Mika Kivikoski sanoo, että asia jätetään kuitenkin oikeuden ratkaistavaksi.

Vahingonkorvausasiaa käsitellään Raaseporin käräjäoikeudessa, mutta istuntopäivää ei ole vielä määrätty.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.