Mainos

Pörssipäivä: Mandatumin osakkeelle vauhtia Sampo-Leoniasta

Sampo-Leonian kanssa yhdistyvän Mandatum-pankin osake lähti rakettimaiseen nousuun jo heti aamusta ja päivän päätteeksi pankin osake näytti 52 prosentin nousua 9,88 euron hintaisena. Yhdistymisen toisen osapuolen, Sammon kurssi puolestaan oli alamäessä. Laskun syyksi markkinat arvioivat, että Sampo on maksanut Mandatumista ja Wahlroosista liian kovan hinnan. Sammon päätöskurssiksi tuli 55,39 euroa, mikä on 1,11 euroa perjantain päätöshintaa vähemmän.

Yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi heikentyi maanantaina 2,3 prosenttia 13300 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksi jäi kaksi prosenttia miinukselle. Molemmat suuret teleoperaattorit painuivat alamäkeen. Soneran hinnasta pyyhkiytyi pois yli 10 prosenttia 21,29 euroon ja Elisa Communications heikentyi lähes yhdeksän prosenttia 22,21 euroon. Soneraa painoi markkinoiden huoli sen Turkin ja kolmannen sukupolven sijoituksista. Myös yleiseurooppalainen teleosakkeiden alavire tarttui Soneraan. Soneran hinta on nyt heikentynyt 78 prosenttia viime maaliskuun ennätysmäisestä 97 euron hinnasta.

Päivä ei alkanut hyvin myöskään norjalaiselle Telenorille. Sen ensimmäinen päivä Oslon pörssissä pudotti osaketta viitisen prosenttia alle listautumishinnan. Nokian kurssi heikentyi 1,07 euroa 49,38 euroon. Keskeisistä toimialoista pankki- ja rahoitusala piti koko päivän yllä nousutahtia ja näytti päivän lopuksi prosentin vahvistumista. Metsätoimiala jäi suurin piirtein perjantain tasolle ja metalliteollisuus taipui 0,2 prosenttia miinukselle. Vaihtoa kertyi 699 miljoonaa euroa.

New Yorkissa Nasdaq-indeksi oli kello 18.30 Suomen aikaa kaksi prosenttia miinuksella, mutta Dow
Jones -indeksi oli vahvistunut prosentin. Sonera jatkoi New Yorkissa yli neljän prosentin laskussa, mutta Nokia oli noussut reilun prosentin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.