Porkkanakakku ja kaksi kahvijuomaa

Porkkanakakku

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g voita
  • n. 3 dl porkkanaraastetta
  • ripaus kanelia
  • Kuorrutus:
  • 150 g tuorejuustoa
  • 50 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään hienoksi raastettu porkkana, voisula ja kuivat aineet. Sekoita seos varovasti vaahdon joukkoon, jottei kuohkeus häviä. Voitele ja jauhota uunivuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa kypsä kakku leikkuulaudalle. Kakun ollessa uunissa valmista kuorrutus. Vaahdota keskenään juusto, pehmeä voi ja sokerit. Levitä kuohkea täyte porkkanakakun päälle. Koristele pinta halutessasi haarukalla.

Mokkakahvi

  • 4 dl vahvaa kahvia
  • 6 dl maitoa
  • 4 rkl suklaakastiketta
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Keitä kahvi ja kuumenna maito kattilassa kuumaksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Kaada lasien pohjalle suklaakastike, sitten kahvi ja viimeisenä kuuma maito. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja koristele kaakaojauheella.

Lämmin kaakaopirtelö

  • 6 dl vahvaa kaakaota
  • 0,5 l vaniljajäätelöä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl raastettua suklaata
  • 1 dl kuohukermaa

Keitä kaakao kuumaksi ja lisää joukkoon sokeri. Laita paloiteltu jäätelö ja raastettu suklaa tehosekoittimeen ja kaada kaakao mukaan. Sekoita hyvin ja kaada annoslaseihin. Vaahdota kerma kuohkeaksi ja lusikoi pirtelön päälle. Koristele suklaalla.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat