Porilaisten marssi ei soinut, kansa pahoitti mielensä – paralympiavoittaja Suur-Hamari kommentoi kohua

Pyeongchangin paralympialaisten aikaan Suomessa nousi kohu siitä, ettei Porilaisten marssi kajahtanut Ylen tv-lähetyksessä lumilautailija Matti Suur-Hamarin kultamitalisuorituksen jälkeen. Tulosruudun viikon vieraana torstaina oleva Suur-Hamari antoi oman näkemyksensä aiheesta.

Porilaisten marssi kajahti komeasti maastohiihtäjä Iivo Niskasen olympiavoiton jälkeen, mutta Suur-Hamarin suoritusta ei juhlistettu vastaavalla tavalla Ylen tv-lähetyksessä. Näin on toimittu ennenkin: marssia on soitettu ainoastaan olympiavoiton jälkeen. 

Aihe sai paljon näkyvyyttä mediassa, ja lukuisat suomalaiset pahoittivat mielensä Ylen menettelystä. Myös Suur-Hamari, 31, huomasi, että aihe herätti puhetta.

– Sanotaan näin, etten henkilökohtaisesti siitä pahoittanut mieltäni. Tämä kultamitali maistui aivan yhtä hyvältä, soi se Porilaisten marssi tai ei, paralympiamitalit kaulassa Antero Mertarannan haastatteluun saapunut Suur-Hamari kommentoi.

– Mutta yleisellä tasolla sanoisin, että tällaisessa yhdenvertaisuuskeskustelussa voisi kiinnittää enemmän huomiota siihen. Toivon, että tulevaisuudessa Porilaisten marssi kuullaan paralympiavoittojen yhteydessä, lumilautailija summasi.

Mitä tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi Suur-Hamarille paralympiajoukkueen saavuttua kotimaahan? Lisää arvokisavoittajan ajatuksia pääkuvan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat