Mainos

Polttoöljyn hinta lähenee ennätyslukemia

Litra polttoöljyä maksoi eilen kahdeksan penniä enemmän kuin päivää aiemmin. Hinta hipoo jo kolmea markkaa. Vuoden alusta polttoöljy on kallistunut lähes markan litralta. Yli kolme markkaa polttoöljy maksoi viimeksi 80-luvun alussa.

Viime vuonna litran kevyttä polttoöljyä sai halvimmillaan alle puolentoista markan. Vielä tämän vuoden alussakin hinta pyöri kahden markan tienoilla. Tämänpäiväinen kahdeksan pennin korotus nosti litrahinnan jo 2 markkaan 90 penniin.

-Odotettavissa on, että tuskin tämän vuoden loppuun mennessä hinta juurikaan laskee, ei varmaan laske, mutta toivotaan ettei se siitä paljon nousekaan, totesi markkinointipäällikkö Eero Kourula Öljyalan palvelukeskuksesta.

Hintavimmillaan kevyt polttoöljy on ollut 80-luvun alussa. Silloin raakaöljyn korkea hinta nosti polttoöljynkin yli kolmen markan. Myös tällä kertaa suurin syy hinnankohotuksiin on raakaöljyn hinnassa.

-Toinen joka tällä hetkellä pitää hintaa korkealla on varastojen vajaus eli ollaan menossa lämmityskauteen. Ihmiset ovat odottaneet mahdollisesti hinnanlaskua ja öljysäilöt on tyhjiä. Nyt ruvetaan sitten ottamaan lisää öljyä eli jalostamoilta suurin piirtein kaikki mitä tulee niin menee sitten kulutukseen, sanoi Kourula.

Etenkin maatiloille kesän hinnankorotukset tulevat pahaan aikaan. Maatalouskoneet ja viljakuivurit käyvät kuumina ja polttoöljyn kulutus on huipussaan.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.