Polkupyöräilijät yrittävät taltuttaa ilmastonmuutosta joukolla Helsingissä – hyväntekeväisyystapahtumassa luvassa yllätys myös presidentti Niinistölle

Fillarilla ilmastonmuutosta vastaan 7:19
Syyskuussa järjestettävästä Climate Cycling -pyöräilytapahtumasta keskusteltiin maanantaina Huomenta Suomessa.

Helsingissä järjestetään syyskuussa pyöräilyn ja hyväntekeväisyyden yhdistävä Climate Cycling -tapahtuma, jonka teemana on ilmastonmuutoksen torjuminen. Mukaan on jo ilmoittautunut tunnettua sakkia.

Tapahtumassa pyöräillään tunnin ajan Helsingin keskustassa ja mukaan pääsee ilmoittautumaan viisihenkisillä yritysjoukkueilla. Ilmoittautumismaksuista saadut tuotot lahjoitetaan WWF Suomelle.

Tapahtuman puuhamiehen Joonas Ruolahden mukaan polkupyöräily on vihreä liikkumamuoto, minkä takia se sopii ilmastoteemaan. Hän myös koki ihmisten kaipaavan jotakin konkreettista tekemistä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

– Hallitus aikoo panostaa kymmeniä miljoonia pyöräilyn edistämiseen Suomessa. Se kertoo ehkä osaltaan jotain, Climate Circlen toiminnanjohtaja sanoo.

Muotoilija Stefan Lindfors hyppäsi mukaan antamaan panoksensa tapahtumaan suunniteltuun pyörään. Lindfors tunnustautuu innokkaaksi pyöräilijäksi, mutta ennen kaikkea tapahtuman tarkoitus on herättää keskustelua ilmastosta.

– Mun alan ihminen ei voi olla miettimättä, mikä voisi olla toisin, muotoilija toteaa.

Presidentti Niinistölle oma polkupyörä

Hyväntekeväisyystapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Osallistujia tullaan Ruolahden mukaan näkemään lisäksi eri ministeriöistä, poliisin ylijohdosta ja puolustusvoimien johdosta.

– Hyvin on saatu päättäjät mukaan yhteiskunnan eri osa-alueilta, sanoo Ruolahti.

Tapahtumaan tehdään sata numeroitua polkupyörää, joista numero 1 luovutetaan itse presidentille.

– Olen pummannut yhden itselleni, Lindfors huikkaa.

Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa, mutta Ruolahden mukaan laajentamissuunnitelmia Suomesta muualle Eurooppaan on jo vireillä.

Lue myös:

    Uusimmat