Poliisin tehovalvonta: Sakot lähes 130 polkupyöräilijälle jalkakäytävällä ajosta ja parillesadalle autoilijalle suojatierikkeistä

Pitäisikö polkupyöräilyyn asettaa promilleraja? 8:48
Katso myös: Pitäisikö polkupyöräilyyn asettaa promilleraja?

Lähes 220 polkupyöräilijää ja sähköpotkulautailijaa on saanut maksuseuraamuksen eli sakot jalkakäytävällä ajosta poliisin tehovalvonnassa viime viikolla. Asiasta tiedottaa Poliisihallitus.

Suojatietä koskevien liikennesääntöjen noudattamatta jättämisestä sai tiedotteen mukaan maksuseuraamuksen 192 moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajaa, eli esimerkiksi autoa ja moottoripyörää.

Jalkakäytävällä ajosta sai maksuseuraamuksen 89 kevyen sähköajoneuvon kuljettajaa ja 128 polkupyöräilijää.

Punaisen liikennevalon noudattamatta jättämisestä sai maksuseuraamuksen 13 kevyen sähköajoneuvon kuljettajaa, 29 polkupyöräilijää ja 25 jalankulkijaa.

Poliisi järjesti suojatieratsian Helsingin keskustassa – näin sakotukseen reagoitiin 2:56
Katso myös: Poliisi järjesti suojatieratsian Helsingin keskustassa – näin sakotukseen reagoitiin

Väistämisvelvollisuutta koskevan liikennesäännön noudattamatta jättämisestä sai maksuseuraamuksen 9 kevyen sähköajoneuvon kuljettajaa, 10 pyöräilijää ja 8 autoilijaa.

Väliaikaiseen ajokieltoon määrättiin kaikkiaan 26 ajo-oikeuden haltijaa.

– Viime kevään vastaavaan valvontateemaan verrattuna valvonnassa kirjoitettujen maksuseuraamusten määrä kasvoi, mutta se selittyy pääosin valvontaan käytetyn työtuntimäärän lisääntymisellä, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta arvioi tiedotteessa.

– Paikat, joissa suojaamaton liikenne ja ajoneuvoliikenne kohtaavat, ovat aina riskialttiita ja siihen nähden valitettavan usein suojatietä koskevia liikennesääntöjä edelleen rikotaan.  

 

Lue myös:

    Uusimmat