Poliisin James Bond -bileet maksoivat maltaita!

Ruotsin turvallisuuspoliisi järjesti vuosi sitten tuhannelle työntekijälleen mahtavat James Bond -bileet. Siihen upposi 5,3 miljoonaa kruunua.

Kesäkuussa 2011 kuohuviini virtasi Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo:n järjestämässä hulppeissa James Bond- teemabileissä. Pelkästään juhlatilan koristeluun oli mennyt rahaa 400 000 kruunua.

Henkilökuntaa oli paikalla noin tuhat, he saivat kolmen ruokalajin illallisen, aperitiivin ja viiniä. Lavalla viihdyttivät julkkislaulajat, koomikot ja tanssijat. Kaikki oli mitä mainioimmin, mutta juhlien kustannuksista ei koskaan tehty tarjouskilpailua, vaikka laki sitä edellyttää. James Bond-juhlien miljoonasopimus annettiin hövelisti suoraan konsulttiyritykselle hoidettavaksi.

Juhlat maksoivat siis 5,3 miljoonaa kruunua (yli 600 000 euroa), sisältäen arvonlisäveron. Valtion virastot maksavat arvonlisäveroa, mutta heillä on oikeus saada siitä osa takaisin. Säpo pyysi virheellisesti takaisin miljoona kruunua arvonlisäveroa, mitä tarkastusvirasto ei heti huomannut. Tarkastusvirasto vaati myöhemmin 114 500 kruunua takaisin.

Sotkua oli sotkun perään, myös kirjanpito oli huolimattomasti hoidettu. Expressenin mukaan juhlat saattavat päätyä maan kilpailuviraston tutkittavaksi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat