Poliisilta kritiikkiä kansalaistorin koronamielenosoitukselle, tilaisuus ei ole lainmukainen: "Järjestäjällä on tällaisessa tilanteessa suuri vastuu"

5:35
Katso video: Tältä Helsingin satoja osallistujia kerännyt koronarajoituksia vastustanut mielenosoitus näytti.

Poliisin mukaan koronarajoituksia vastustavaan mielenosoitukseen on osallistunut tänään yli 400 mielenosoittajaa Helsingissä. Tällä hetkellä kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja kokoukset on kielletty.

Poliisi kertoo MTV Uutisille, että kokoontuminen on tartuntatautilain vastainen. Paikalla olevien tulisi jakaantua pienempiin kuuden hengen ryhmiin. 

– Olemme pyytäneet ihmisiä jakautumaan pienempiin ryhmiin. Tällä hetkellä mielenosoitus ei ole lainmukainen, Helsingin poliisin komisario Katja Nissinen kertoi MTV Uutiset Liven suorassa haastattelussa puoli neljän aikaan iltapäivällä. 

Tilanne on poliisin näkökulmasta erikoinen, sillä tämänhetkisten sääntöjen mukaan jokaisen kuuden hengen joukon tulisi olla erillinen mielenosoituksensa, jolla pitäisi olla oma järjestäjänsä.

– Järjestäjällä on tällaisessa tilanteessa suuri vastuu. Viime kädessä poliisin on mahdollista puuttua tilanteeseen ja hajottaa mielenosoitus, mutta tällä hetkellä seuraamme tilannetta rauhallisesti. 

Katso koko haastattelu ja kuvaa mielenosoituksesta yllä olevalta videolta.

*Päivitys kello 16.17: Juttua täydennetty ja lisätty tieto kuuden hengen joukkojen vaatimasta järjestäjästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja