Poliisikoiran puremaksi joutunut sai 14000 euron korvaukset

Helsingin poliisilaitos on maksanut poliisikoiran puremaksi joutuneelle miehelle kaikkiaan hieman yli 14000 euron korvaukset. Tiedot käyvät ilmi Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä, jossa korvauksiin tyytymätön mies vaati suurempaa korvausta.

Elokuussa 2009 sattunut tapahtumasarja oli erikoinen. Poliisi oli ajanut takaa autoa, jonka kyydissä purtu mies oli. Auto pysähtyi ja tuolloin 24-vuotias mies raudoitettiin.

Koira pääsi irti, kun koirapoliisin jalka jäi vahingossa eteenpäin nytkähtäneen poliisiauton takapyörän alle. Koira puri miestä niin pahasti, että hän joutui sairaalaan leikkaukseen.

Korvauksista sovittiin

Jutusta tehtiin poliisirikostutkinta, mutta se ei edennyt syytteisiin. Mies vaati korvauksia poliisilaitokselta ja saikin niitä. Joulukuussa 2010 Helsingin poliisilaitos maksoi korvauksia sairaanhoitokuluista, rikkoontuneista vaatteista, kosmeettisesta haitasta sekä kivusta ja särystä yhteensä 14140 euroa.

Mies ei tyytynyt korvauksiin vaan vaati niiden korottamista. Kivusta ja särystä saatu 2800 euroa olisi pitänyt nostaa 5000 euroon, pysyvästä haitasta saatu 10000 euroa taasen 18000 euroon.

Käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi lähes kaikki vaatimukset.Oikeus määräsi poliisilaitoksen kuitenkin maksamaan lisäkorvauksia 36 euroa, mikä johtui siitä että alunperin sovittujen korvausten maksaminen oli viivästynyt.

Koska poliisikoiran purema mies hävisi jutun, hän joutuu maksamaan valtion oikeudenkäyntikuluja 500 euroa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat