Poliisi varoittaa kavalasta tekstiviestihuijauksesta: "Älä noudata ohjeita"

Poliisi varoittaa perintätoimistojen nimissä tehdyistä tekstiviestihuijauksista.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että havaintoja kyseisistä huijausyrityksistä on tehty päivittäin maaliskuun lopusta saakka. Viestissä annettuun numeroon ei tule olla yhteydessä ja mahdolliset puhelut tulee katkaista. Kalastelun tarkoituksena on päästä käsiksi asianomaisen pankkitiliin.

Poliisi on saanut useita yhteydenottoja tekstiviestitse tehdyistä huijausyrityksistä, joita on tehty ainakin Lowellin, Kredinorin ja LO viesti -yritysten nimissä. Huijauksessa asianomistaja saa tekstiviestin, jossa pyydetään ottamaan yhteyttä tiettyyn puhelinnumeroon. Viestissä kerrotaan, että jokin lasku on jäänyt maksamatta ja asianomistajaa on yritetty tavoitella. Viestissä pyydetään ottamaan yhteyttä 09-alkuiseen puhelinnumeroon.

– Huijausviestin lähettäneeseen puhelinnumeroon ei tule soittaa takaisin. Mikäli saat soiton, jossa asiaa yritetään selvittää ja sinua pyydetään lataamaan ohjelma omalle puhelimellesi, puhelu tulee päättää eikä annettuja ohjeita tule noudattaa, ohjeistaa poliisi.

Poliisi neuvoo, että huijausyrityksen kohteeksi joutunut voi olla yhteydessä poliisin neuvontapalveluun tai asioida lähimmässä poliisin palvelupisteessä. 

Asiasta ei tarvitse soittaa hätäkeskukseen tai tehdä rikosilmoitusta, mikäli puhelu on päätetty ja mitään ohjelmia ei ole ladattu puhelimelle.

Lue myös:

    Uusimmat