59-vuotias mies vangittu Espoon murhasta – piilotteli sinivihreän viltin alla

Poliisi vaatii viime perjantaina tapahtuneesta henkirikoksesta epäiltyä 59-vuotias vantaalaismiestä vangittavaksi murhasta. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus käsittelee vaatimusta parhaillaan. 

Henkirikos tapahtui Espoon ja Kauniaisten rajalla Lippajärvellä perjantaina noin kello 15.30 aikoihin.

Teosta epäilty mies pakeni paikalta. Poliisi sai hänet kiinni yhdeksän aikaan perjantai-iltana.

Uhriksi joutui tekijän kanssa samanikäinen mies.

Tuomari kielsi kuvaamisen salissa. Murhasta epäilty mies osallistui avustajansa aikana vangitsemisoikeudenkäyntiin videoyhteydellä. Hän oli peittänyt itsensä kokonaan jonkinlaisella sinivihreällä viltillä, eikä näyttänyt lainkaan kasvojaan julkisen osuuden aikana. 

Epäilty oli joko voimakkaassa kumarassa peittonsa alla tai selkeästi pienikokoinen. 

Itse vangitsemisoikeudenkäynti tapahtui tavalliseen tapaan suljettujen ovien takana poliisin esitutkinnan suojaamiseksi. Myös Länsi-Uudenmaan poliisin tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio osallistui vangitsemisistuntoon etäyhteydellä.

Poliisi on ollut vaitonainen henkirikoksen yksityiskohdista, eikä ole kertonut esimerkiksi tekotavasta tai motiivista mitään. Poliisi tutki rikosta ensi tappona mutta kovensi rikosnimikkeen sitten murhaksi.

Poliisi tiedotti vielä eilen murhan tapahtuneen Kauniaisissa, mutta täsmensi tiistaina, että tapahtumapaikka on Espoo. Oikeus kuitenkin totesi teon tapahtuneen Kauniaisissa. 

Espoon ja Kauniaisten raja kulkee taloyhtiön vierestä. 

Juttua korjattu 10.53: Poliisi täsmensi tänään, että murha tapahtui Espoossa eikä Kauniaisissa

Juttua päivitetty 10.58 uusilla tiedoilla oikeudenkäynnistä.

Lue myös:

    Uusimmat