Poliisi: Tampereella sattui viime yönä väkivallanteko – nuorten juhlinta äityi joukkotappeluksi

Tampereella on sattunut viime yönä väkivallanteko nuorten juhlinnan keskellä.

Poliisista vahvistetaan tieto MTV Uutisille. Asiasta aiemmin uutisoineen Aamulehden mukaan kyseessä olisi ollut puukotus, mutta tutkinnanjohtaja rikoskomisario Antti Uusipaikka ei vahvista tällaista tietoa.

– Kyseessä oli väkivallanteko, jota tutkimme. Poliisi ei ole vahvistanut puukotusta tapahtuneen. Tutkinta on vielä alkuvaiheessa ja puhutamme osallisia. Emme ota vielä kantaa edes rikosnimikkeisiin, Uusipaikka toteaa.

– Väkivallanteko siellä on tapahtunut, mutta sitä emme ole tarkentaneet miten se on tehty. Joukkotappelu olisi tässä kohtaa oikea nimitys.

Nuoret olivat kokoontuneet juhlimaan Tampereen Nekalassa vuokrattaviin varastotiloihin. Tilanne äityi väkivaltaiseksi aamuyön pikkutunneilla kahden ja neljän välillä.

– Kyllä siellä on ollut huomattava määrä nuoria paikalla, toistakymmentä. He olivat iltaa viettämässä. Niitä tiloja ei ole kyllä illanviettoon suunniteltu paloturvallisuussyistäkään.

Poliisi on vaitonainen tapahtumien kulusta, eikä tässä vaiheessa kommentoi kiinniotettujen määrää tai nuorten ikää tarkemmin.

– Sanotaan että teini-ikäisiä, ajokortti-iän molemmin puolin, Uusipaikka kuvailee.

Aamulehden tietojen mukaan Tampereen Hervantaan suunniteltiin nuorten joukkotappelua myös noin kuukausi sitten. Uusipaikka ei näe viime yön tapahtumilla yhteyttä tähän.

– Ei ole sellaista ilmennyt, että nämä toisiinsa liittyisivät. Laajempiin kehyksiin en voi näillä tiedoilla vielä sovittelemaan näitä tapauksia.

– Täytyy katsoa mitä tutkinnassa selviää, että oliko tämä yksittäinen väkivallanteko, vai onko taustalla jotain suurempaa. Jos väkivalta koetaan ainoaksi keinoksi selvittää asioita, niin se on kyllä aina huolestuttavaa.

Lue myös:

    Uusimmat