Mainos

Poliisi: Suomen Ilotulitus Oy ei syyllistynyt rikoksiin

Poliisi on saanut valmiiksi Suomen Ilotulitus Oy:n toimintaa koskevan tutkinnan.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen esitutkinnan mukaan yhtiö ei ole rikkonut kemikaalien ja räjähteiden turvallisuudesta annettua lakia.

Poliisille tehtiin useita tutkintapyyntöjä Suomen Ilotulitus Oy:n mahdollisista räjähdelain vastaisista toimista. Niissä poliisia pyydettiin selvittämään, olivatko Suomen Ilotulitus Oy:n toiminnasta vastaavat henkilöt syyllistyneet räjähdesäännösten rikkomisiin. Pyynnöissä katsottiin, että yritys olisi rikkonut ilotulitteiden varastointi- sekä kuljetus- ja maahantuontimääräyksiä. Myös tehtaan ja varastojen lupaehtoja sanottiin rikotun ja laadunvalvontaohjeissa kerrottiin olevan laiminlyöntejä.

Tutkinnan aikana turvallisuus - ja kemikaalivirasto Tukes teki valvontatarkastuksia Tuusulan Jäniksenlinnassa sijaitsevalla tehtaalla viime vuoden lopussa ja tämän vuoden alussa. Niissä ei tullut esille mitään sellaista, mikä olisi viitannut tutkintapyynnöissä kerrottuihin tahallisiin laiminlyönteihin.

Poliisi on lopettanut asian esitutkinnan ilman, että olisi siirtänyt sitä syyttäjän harkittavaksi, koska rikosta ole tehty.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.