Poliisi suojelee Pridea – äärioikeiston iskuun varauduttu

Seksuaalista tasa-arvoa ajavan Helsinki Pride -tapahtuman järjestäjät uskovat, että tapahtuma houkuttelee runsaasti väkeä viime vuoden kaasuiskusta huolimatta.

Tapahtuman toiminnanjohtaja Anne-Mari Seppola kertoo, että järjestäjät ovat panostaneet turvallisuuteen ja poliisi on vahvasti mukana.

– Teemme aina tarkkaa turvallisuussuunnittelua yhteistyössä poliisin kanssa. On hienoa, että Suomessa tapahtuma on selkeästi kaupungin ja viranomaisten suojeluksessa. Esimerkiksi Itä-Euroopassa poliisi saattaa suhtautua tapahtumaan nihkeämmin.

Lapsiperheet saattavat empiä osallistumista

Seppola kertoo, että äärioikeisto on riskiarvioissa mukana.

– Kyllä se siellä edelleen kummittelee. Toivotaan, että mitään ei tapahdu, mutta mikäli tapahtuu, me olemme valmistautuneet niin hyvin kuin voimme. Kun marssitaan julkisella paikalla, mitä vaan voi sattua.

Seppola ei usko, että viimevuotinen isku heikentää halukkuutta osallistua tapahtumaan.

– Päin vastoin. Nyt on esimerkiksi paljon heteroita on ilmoittautunut mukaan solidaarisuudesta. Suurin osa sateenkaariväestäkin sanoo hyvin päättäväisesti, että nyt ainakin on syytä marssia. Ehkä ainoastaan lapsiperheiden vanhemmat hieman pohtivat, uskaltaako lapsia ottaa mukaan.

IL: Muut puolueet mukana, kristilliset ja perussuomalaiset ei

Myös viime vuonna marssilla loukkaantuneita on Seppolan tietojen mukaan tulossa paikalle.

– Heidän poliittisia toimivapauksia rajoitettiin, joten moni haluaa erityisesti tulla tänä vuonna.

Seppola uskoo yleisöennätykseen. Viime vuoden kulkueessa marssi 5000 ihmistä.

Iltalehden mukaan myös kaikki puolueet kahta lukuunottamatta ovat ilmoittautuneet marssille. Kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset eivät aio osallistua kulkueeseen.

Lue myös:

    Uusimmat