Mainos

Poliisi: Raskaassa liikenteessä tuhansia kiloja ylikuormaa

Liikkuva poliisi on tehnyt kaksi valvontaiskua Koillismaalla. Poliisin mukaan ylikuormia on ollut raskaassa liikenteessä paljon.

– Suurin yksittäinen ylikuorma painoi peräti 73 000 kiloa. Normaalisti ylitykset ovat olleet noin 10-25 prosenttia. Tänään olemme tehneet viisi punnitusta, joista kaikilla oli ylikuormaa, ylikonstaapeli Petri Åkerman kertoo.

Valvontaisku on poikinut tähän mennessä jo 23 juttua.Iskuja on tehty siviiliautoilla, jotta sana ei kerkeä levitä kuljettajien keskuudessa. Mukana on liikkunut myös punnitusauto.

–Ylipainolla ajaminen on suuri ongelma varsinkin Itä- ja Pohjois-Suomessa. Kuljettajat ovat usein liian kilttejä kuorman suhteen ja ottavat helposti ylipainoa kuorman maksajilta.

Ylipaino vaurioittaa helposti tieverkkoa ja vaikuttaa myös liikenneturvallisuuteen.Ylipainolla ajosta voi seurata kuljettajalle jopa ajo-oikeuden lähtö.

– Kuljettajalle seuraa tilanteesta aina sakko. Jos niitä kertyy kolme vuodessa, ajokortti lähtee hyllylle. Tuon lisäksi ylipainolla ajosta tulee hallinnollinen ylikuormamaksu, joka helposti on useita tuhansia euroja, Åkerman muistuttaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.