Mainos

Alaikäisen alkoholin käytöstä seuraa aina lastensuojeluilmoitus – "päihtyneellä nuorella myös riski joutua rikoksen uhriksi"

Alaikäisen alkoholin käytöstä lähtee aina ilmoitus vanhemmille sekä lastensuojeluviranomaisille, muistuttaa Poliisihallitus. Lisäksi seurauksena on useimmiten 40 euron rikesakko.

Poliisi valvoo tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä koko maassa koulujen päätösviikonloppuna.

Vastuu nuorista ja heidän hyvinvoinnistaan on vanhemmilla. Poliisi neuvookin vanhempia sopimaan lastensa kanssa selvät pelisäännöt juhlintaan ja olemaan heihin yhteydessä illan aikana. Alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos, poliisi korostaa.

Poliisin kokemuksen mukaan koulujen päätösviikonloppuna monet lapset ja nuoret käyttävät alkoholia usein ensimmäisiä kertoja elämässään. Tottumattomat käyttäjät eivät osaa arvioida käyttämänsä alkoholin määrää, mistä seurauksena saattaa olla alkoholimyrkytys.

Vuodesta 2010 lähtien järjestetyissä tehovalvonnoissa poliisi on ottanut päättäjäisviikonlopun aikana haltuunsa noin 2 000–2 700 litraa alkoholijuomia.

– Päihtyneellä lapsella tai nuorella myös riski rikoksen uhriksi joutumiselle sekä erilaisille humalavahingoille kasvaa, sanoo ylikomisario Vesa Pihajoki Poliisihallituksesta.

– Alkoholin hallussapitorikkomuksiin syyllistyneiden sekä lastensuojeluilmoitusten määrät ovat tosin viime vuosina olleet laskemaan päin ja toivomus tietysti on, että sama trendi jatkuisi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.