Poliisi on murtanut mielenosoittajien barrikadit Hongkongissa ja päässyt sisälle vallattuun kampukseen – poliisi käyttää kumiluoteja ja kyynelkaasua, tilanne kärjistyy

0:47
Videolla näkyy, miten mielenosoittajat pystyttävät barrikadeja pitääkseen poliisin loitommalla.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Hongkongin poliisi on murtautunut mielenosoittajien barrikadien läpi polyteknisen yliopiston kampukselle.

Sadat mielenosoittajat ovat olleet päiväkausia linnoittautuneena kampuksella ja aiemmin tänä aamuna kerrottiin mielenosoittajien sytyttäneen suuren tulipalon yliopiston kampuksen sisäänkäynnille.

Reutersin tietojen mukaan poliisi on ampunut kumiluoteja mielenosoittajia kohti ja käyttänyt kyynelkaasua.
Aianakin 38 ihmistä on loukkaantunut mielenosoituksissa viime yön aikana.

Poliisi on aiemmin julistanut yliopiston kampusalueen "mellakka-alueeksi" ja varoittanut mielenosoittajia käyttämästä "tappavia aseita".

– Varoitan mellakoitsijoita: älkää käyttäkö polttopulloja, nuolia, autoja tai muitakaan tappavia aseita poliiseja vastaan. Jos jatkatte tällaista vaarallista toimintaa, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin käyttää niin vähän voimakeinoja kuin on pakko vastataksemme. Niihin kuuluu myös kovien ammusten käyttö, varoitti poliisin edustaja Louis Lau Facebookissa.

Mellakoinnista voi saada enimmillään kymmenen vuoden vankeustuomion.

– Minua pelottaa, ulospääsyä ei ole. En voi muuta kuin taistella loppuun asti, nimettömänä pysytellyt mielenosoittaja sanoi varhain aamulla paikallista aikaa.

Mielenosoittajat ovat ilmoittaneet, etteivät "aio antautua koskaan".

Hongkongin mielenosoitukset ovat jatkuneet jo lähes puoli vuotta. Ne alkoivat sen jälkeen, kun aluehallinto yritti ajaa läpi luovutuslain, joka olisi sallinut rikoksesta epäiltyjen luovuttamisen Manner-Kiinaan. Laki on sittemmin peruttu, mutta mielenosoitukset ovat jatkuneet.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja