Poliisi ohjeistaa hoivakoteja ikäihmisten ampuma-aseista – "Ovat vaaraksi vanhuksille itselleen ja helppo kohde varkaille"

Poliisi ohjeistaa hoivakotien ikääntyneitä asukkaita aselupa-asioissa Itä-Suomessa. Poliisi muistuttaa, että aseet voivat olla paitsi vaaraksi vanhuksille itselleen myös helppo kohde varkaille.

Suomen hoivakodeissa asuu useita ikääntyneitä aseluvanhaltijoita, joilla ei ole aseille enää käyttöä ja tarvetta. 

Itä-Suomessa poliisi on ollut kevään aikana yhteydessä alueensa hoivakoteihin ja asukkaiden omaisiin lähettämällä heille ohjaavan kirjeen aselupa-asioista.

Poliisi muistuttaa, että esimerkiksi muistisairaat aseenomistajat eivät välttämättä osaa enää säilyttää aseita turvallisesti.

– Aseet voivat olla paitsi vaaraksi henkilölle itselleen, myös helppo kohde varkaille, poliisin tiedotteessa todetaan.

Asiassa kannattaa toimia ajoissa

Poliisi toivoo, että aseen omistaja sekä hänen lähipiirinsä suunnittelisivat jo ennalta, mitä aseille tehdään, jos vaikkapa aseenomistajan terveys heikentyy, ampumaharrastus päättyy tai aseet käyvät muusta syystä tarpeettomiksi. 

– Aseet kannattaa siirtää uusille luvanhaltijoille aktiiviseen käyttöön ja turvalliseen säilytykseen hyvissä ajoin. 

Poliisi muistuttaa myös, että ampuma-aselain mukaan lääkäreillä ja muilla terveydenhuollon ammattilaisilla on tietyissä tilanteissa velvollisuus tai oikeus tehdä poliisille ilmoitus ihmisistä, joiden he epäilevät olevan sopimattomia pitämään hallussaan ampuma-aseita terveydentilansa perusteella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja