Lappeenrannan S-marketin paloa tutkitaan tuhotyönä – poliisi: Tuli levisi räjähdysmäisesti

Lappeenrannan Pallon S-market myymälän sisällä syttynyttä tulipaloa tutkitaan tuhotyönä. Poliisi sai ilmoituksen hätäkeskukseen tulipalosta kello 3 aikoihin keskiviikkona aamuyönä.

Poliisi epäilee, että palo on sytytetty tahallisesti avoinna olleessa kaupassa, missä on ollut tapahtuma-aikana asiakkaita. Pallon S-market on avoinna vuorokauden ympäri.

Palon syttyessä kaupassa oli alle kymmenen asiakasta ja kolme henkilökuntaan kuuluvaa, jotka evakuoitiin rakennuksesta. Tapahtuman on syytä epäillä aiheuttaneen hengen tai terveyden vaaraa asiakkaille ja kaupan henkilökunnalle.

Paikkatutkinnan perusteella palo on levinnyt räjähdysmäisesti aiheuttaen suurta tuhoa kaupan sisällä. Taloudelliset seuraukset arvioidaan merkittäviksi. Poliisi epäilee palon levinneen kaupassa myynnissä olleista sytytysnestepulloista melko laajalle alueelle.

Poliisilla on melko selkeä käsitys rikoksesta epäillyn henkilöllisyydestä ja tapahtuman kulusta tutkinnan tässä vaiheessa. Poliisi epäilee rikoksesta yhtä henkilöä, jota se tulee kuulustelemaan mahdollisimman pian.

Lue myös:

    Uusimmat