Poliisi kirjannut satoja sakkoja virtsaamisesta väärissä paikoissa – tästä syystä omien housujen kasteleminen Prismassa ei ollut rikos

0:24
Video: mies virtsaa Seinäjoen Prismassa omiin housuihinsa ja kuvaa tekonsa – tapaus on myymälän tiedossa

Seinäjoen Prismassa housuihinsa virtsannut mies on herättänyt huomiota miehen toimistaan tallentaman videon levittyä sosiaalisessa mediassa. Poliisi ei pidä sinänsä epämiellyttävää toimintaa rikollisena.

Poliisista kerrotaan, että jos sille tehdään ilmoitus jostain teosta, niin se selvittää onko rikosta tapahtunut. Pohjanmaan poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Mikael Appel kertoo, että poliisi on katsonut, että omiin housuihin virtsaaminen ei suoranaisesti täytä rikoksen tunnusmerkkejä.

Häiriötä yleiselle järjestykselle tai vaaraa terveydelle aiheuttava ulostaminen tai virtsaaminen yleisellä paikalla on rangaistavaa järjestysrikkomuksena. Poliisin tulkinta liittyy siihen, onko virtsaaminen tapahtunut suoranaisesti johonkin tilaan, mihin se ei ole soveliasta. Omiin housuihin virtsaamisessa urean katsottiin jääneen henkilön omiin housuihin.

MTV Uutisten tiedossa ei ole, onko housuihin pissaamista ja sen laillisuutta jouduttu koskaan setvimään tarkemmin poliisissa tai oikeusistuimessa.

Poliisista todetaan myös, että mahdollisessa tutkinnassa tulisi aiheelliseksi selvittää myös, onko virtsaamista oikeasti tapahtunut vai onko se tekaistu esimerkiksi jonkinlaista vesipulloa tai muuta vastaavaa hyödyntämällä.

Omiin housuihin virtsaamisessa urean katsottiin jääneen henkilön omiin housuihin.

Yleisesti poliisilaitokselta todetaan, että teon tarkoituksena lienee ollut jonkinlaisen huomion saaminen, jossa henkilö saadun mediajulkisuuden perusteella onnistuikin.

Yleisellä paikalla virtsaaminen on eräs yleisimmistä järjestysrikkomuksista, joista ihmisille kirjoitetaan rikesakkoja. Viime vuonna poliisi kirjasi yli 700 rikesakkomääräystä tapauksista, joissa henkilö on virtsannut julkisella paikalla. Yleisellä paikalla virtsaajalle tai ulostajalle rapsahtaa 40 euron rikesakko.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja