Poliisi joutui ampumaan kimppuunsa hyökänneen poliisikoiran

Poliisikoira ei tunnistanut virkamiestä tehtävällä olleeksi poliisiksi, vaan saamansa koulutuksen mukaisesti hyökkäsi kimppuun.

Itä-Uudenmaan poliisin partiot olivat tänään Sipoossa suorittamassa tehtävää, joka liittyi kahden etsintäkuulutetun kiinniottoon.

Kun poliisi oli tekemässä poliisikoiran kanssa kohdeasunnon tarkastusta, ahtaista tiloista johtuen koira laitettiin kohdehuoneeseen vapaana etsinnän suorittamiseksi.

Yhdessä huoneista oli huonosti peitetty ikkuna tai luukku, josta koira oli päässyt pujahtamaan ulos. Koira havaitsi ulkopuolella henkilön tunnistamatta sitä tehtävällä olleeksi poliisiksi ja hyökkäsi tämän kimppuun.

Poliisi joutui käyttämään virka-asettaan koiran taltuttamiseksi.

–  Poliisi selvisi tilanteesta ilman vammoja, mutta poliisikoira loukkaantui ja sitä lähdettiin viemään välittömästi eläinsairaalaan. Poliisikoira menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa, kertoo ylikomisario Jussi Huhtela Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta tiedotteessa.

– Erittäin valitettava tapaus, mutta täytyy kuitenkin muistaa, että poliisikoira on viime kädessä voimankäyttöväline – ja myös eläin, Huhtela jatkaa.

Koska kyse oli poliisikoirasta, tapauksen tarkemmasta selvittämisestä vastaa käytännössä toinen poliisilaitos eli tässä tapauksessa Helsingin poliisilaitos.

Lue myös:

    Uusimmat