Mainos

Poliisi ja Vapepa etsivät Riinaa Loviisan maastosta – paikallisilla arvellaan olevan tietoa kadonneesta

Poliisi tiedotti maanantaina kaipaavansa havaintoja kadonneesta helsinkiläisestä Riina Mäkisestä. Poliisi arvelee, että paikallisilla ihmisillä Loviisassa saattaa olla tietoja kadonneesta.

Itähelsinkiläinen Riina, 19, on poliisin mukaan havaittu viimeksi 10.-11. toukokuuta 2017 Loviisassa Pernajassa Kuninkaantien ABC:n läheisyydessä.

Riina Mäkinen on tummahiuksinen, 162 cm pitkä ja normaalivartaloinen. Hänellä oli katoamishetkellä yllään tummat vaatteet.

Etsittiin maastosta koirien avulla

Poliisi ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa etsivät Riinaa viime viikonloppuna maastosta Loviisassa Kuninkaantien ABC:n läheisyydessä.

– Poliisi oli etsimässä häntä lauantaina ja Vapepa sunnuntaina. Mukana oli myös koiria, rikosylikonstaapeli Jussi Wahe Helsingin poliisista kertoo.

Etsittävä maasto on maalaisseutua, jossa on jonkin verran esimerkiksi tyhjiä latoja.

Poliisi ja Vapepa aikovat jatkaa etsintöjä myös tulevana viikonloppuna, jos Riinaa ei sitä ennen löydetä.

– Mitään vihjeitä ei ole tullut eilisen jälkeen, kun tiedotimme asiasta. Kaipaamme havaintoja erityisesti Loviisan seudulta, missä hänet on viimeksi varmuudella nähty, Wahe sanoo.

– Meillä on aavistus, että paikallisilla ihmisillä saattaisi olla tietoa kadonneesta, mutta he eivät ole ymmärtäneet siitä ilmoittaa. Yritämme nyt tiedottamisella tavoittaa nämä ihmiset.

Poliisi perustaa aavistuksensa viime viikonlopun etsintöihin.

– Sieltä tuli sellaista tietoa, että joillakin saattaa olla havaintoja hänestä. Toivomme, että ihmiset ottavat poliisin yhteyttä, Wahe sanoo.

Omasta halustaan reissussa

Poliisi ei ainakaan toistaiseksi epäile, että Riinan katoamiseen liittyisi rikosta.

– Tutkintalinjaa muutetaan, jos jokin antaa siihen aihetta. Perustamme tutkinnan viimeiseen havaintoon ja tietoihin hänestä. Hän on ollut omasta halustaan reissusta.

MTV Uutiset kertoi viime viikolla, että poliisi haluaa kuulla Riinaa myös rikostutkintaan liittyen. Loviisassa tapahtui aiemmin toukokuussa rikosjuttu, josta epäillään noin 30-vuotiasta suomalaismiestä. Riina on mahdollisesti ollut miehen seurassa.

– Kadonnut nainen on tuotu esiin tässä yhteydessä ja hänen epäillään ehkä liittyvän juttuun jollain tapaa. Nainen on mahdollisesti ollut epäillyn miehen kyydissä, mutta emme tiedä missä kaikessa hän on ollut osallisena, rikoskomisario Jyri Hiltunen Itä-Uudenmaan poliisista kertoi toukokuun lopussa MTV:lle.

Helsingin poliisi on vaitonainen Itä-Uudenmaan poliisin tutkinnasta.

– En ota kantaa siihen, koska se kuuluu heidän alueelleen. Nämä jutut nivoutuvat vahvasti yhteen, Wahe sanoo.

Mies otettiin kiinni asemalta

Kolmekymppistä suomalaismiestä epäillään Loviisan rikosjutussa ainakin törkeästä varkaudesta, varkaudesta, ampuma-aserikoksesta, yleisvaaran tuottamuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mies vangittiin 12. toukokuuta. Hänet otettiin kiinni 11. toukokuuta Kuninkaantien ABC-asemalta, missä hän oli jäänyt kiinni näpistyksestä. Asema on sama, jonka läheisyydessä Riina nähtiin viimeisen kerran samoihin aikoihin.

– He eivät ole kuitenkaan olleet yhdessä siellä, Wahe toteaa.

Havainnot kadonneesta Riinasta voi ilmoittaa poliisille puhelimitse numeroon 029-547 5332 tai 029-547 5349.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.