Poliisi ja maistraatti kokeilevat sähköistä ajanvarausta

Poliisi ja maistraatti kokeilevat sähköistä ajanvarausjärjestelmää ensimmäisenä valtionhallinnossa. Maistraatista voi varata ajan sähköisesti vaikka vihkimiselle.

Sähköisen ajanvarauksen kokeilu aloitetaan huomenna Helsingin, Hyvinkään ja Ylä-Savon kihlakunnan poliisilaitosten lisäksi Hyvinkään ja Pohjois-Savon maistraateissa.

Asiakkaat voivat varata internetissä itselleen sopivan ajan poliisilaitosten lupapalvelupisteisiin ja Ylä-Savon poliisilaitoksen alueella kiertävään poliisin lupapalveluautoon. Sähköinen ajanvaraus koskee kaikkia poliisin lupa-asioita.

- Tämä parantaa asiakaspalvelua ja tehostaa viranomaisten ajankäyttöä. Esimerkiksi silloin, kun asiakkaan pitää tuoda ampuma-ase poliisilaitokselle, kannattaa varata aika etukäteen. Näin paikalla on varmasti aseisiin erikoistunut henkilö, painottaa erikoissuunnittelija Kaj Malmberg, joka vastaa poliisissa sähköisen ajanvarausjärjestelmän kehittämisestä.

Maistraateissa sähköinen ajanvaraus käsittää aluksi holhoustoimeen, kaupanvahvistukseen ja vihkimiseen liittyviä toimintoja sekä julkisen notaarin palveluja.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat