Poliisi: Isossa Omenassa kuollut nainen ei tukehtunut – vartijoita epäillään silti: "Kyllä hyvin suurella todennäköisyydellä henkilö olisi elossa, jos..."

Aiemmin julkaisematon video Ison Omenan kiinniottotilanteesta, jossa kuoli 35-vuotias nainen 3:32
Ei herkimmille: Aiemmin julkaisematon video Ison Omenan kiinniottotilanteesta, jossa kuoli 35-vuotias nainen.

Espoon Isossa Omenassa kuollut nainen ei kuollut tukehtumalla, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Poliisin mukaan kuolinsyystä ei kerrota toistaiseksi enempää. Poliisi perustelee tätä sillä, että kuolemansyyn selvittämistä koskevat tiedot ovat salassa pidettäviä. 

Poliisin nyt kertomat tiedot naisen kuolemasta perustuvat oikeuslääketieteelliseen ruumiinavaukseen ja siitä tehtyyn alustavaan lausuntoon.

Tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio kommentoi MTV Uutisille, että poliisi uskoo edelleen, että voimankäyttötilanteella ja naisen kuolemalla on syy-yhteys.

– Kyllä hyvin suurella todennäköisyydellä henkilö olisi edelleen elossa, jos tapahtumaa ei olisi tapahtunut.  

Kallion mukaan poliisi kertoo kuolemansyystä sen, ettei nainen ole tukehtunut, sillä tapahtuneesta on liikkunut runsaasti väärää tietoa ja huhuja.

Poliisi kertoo jatkavansa tapauksen tutkintaa rikosnimikkeellä kuolemantuottamus. Rikoksesta epäillään neljää Securitaksen työntekijää.

Aiemmin poliisi on sanonut, että henkilöiden ei epäillä aiheuttaneen naisen kuolemaa tahallaan, vaan poliisi selvittää, johtuiko kuolemantapaus huolimattomuudesta. 

Järjestyksenvalvojat pysäyttivät naisen

Tiedotteessaan poliisi kertoo uusia tietoja myös voimankäyttötilanteeseen johtaneista tapahtumista. 

Poliisin haltuunsa saamalta videolta on nähtävissä, että nainen käveli kauppakeskuksen käytävällä, kun häntä vastaan tuli kaksi järjestyksenvalvojaa. Järjestyksenvalvojat olivat aiemmin saaneet tiedon siitä, että naisen epäiltiin häiriköineen toista asiakasta.

– Järjestyksenvalvojat pysäyttivät naisen, ja lyhyen keskustelun jälkeen he alkoivat poistaa häntä kauppakeskuksesta. Tämän jälkeen seurasi voimankäyttötilanne, jonka yksityiskohtia esitutkinnassa selvitetään, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Poliisin tiedotteessa korostetaan, että mikään kauppakeskuksen myymälä ei liity tapaukseen mitenkään. Poliisi on aiemmin kertonut, että järjestyksenvalvojat hälytti paikalle kauppakeskuksen toinen asiakas, joka oli kokenut naisen käytöksen häiritseväksi.

Osallisia ja sivullisia kuultu

Poliisi kertoo kuulleensa tapaukseen liittyen useita henkilöitä, muun muassa tilanteessa olleita vartijoita sekä todistajia. 

Poliisi kertoo tavoittaneensa myös vartijat paikalle hälyttäneen henkilön. Häntä tullaan poliisin mukaan kuulustelemaan lähipäivinä. 

Poliisin mukaan esitutkinnassa käydään edelleen läpi sivullisten toimittamaa videomateriaalia sekä myös valvontakameroiden tallenteita. 

Tutkinnanjohtajan mukaan kuolemantuottamuksesta epäiltyjen määrä voi kasvaa tutkinnan edetessä.

Asiasta aiotaan tiedottaa seuraavan kerran vasta, kun tutkinta on edennyt. 

Juttuun lisätty tutkinnanjohtajan kommentit 11.1.2023 kello 15.57.

Lue myös:

    Uusimmat