Mainos

Poliisi etsii liettualaisia elektroniikkavarkaita

Kuopion poliisi kaipaa tietoja liettualaisten rikollisten liikkeistä. Toissayönä tekijät murtautuivat Kuopion Volttikadulla sijaitsevaan liikkeeseen rikkomalla näyteikkunan ja anastivat sisältä muun muassa tietokoneita, gsm-puhelimia, digikameroita sekä videokameroita.

Tekijät pakenivat paikalta. Poliisin mukaan anastetun omaisuuden arvo on huomattava.

Poliisi epäilee, että tekijöistä osa on samoja henkilöitä, jotka ovat tehneet vajaan kuukauden aikana Suomessa yhteensä kahdeksan vastaavanlaista tekoa. Kohteena rikollisilla ovat olleet kodinkoneliikkeet.

Tekijät ovat ilmeisesti liettualaisia ja he liikkuvat usean miehen ryhmissä.

Samalla tekotavalla tehtiin samaan liikkeeseen murto 1.syyskuuta. Edellinen vastaavanlainen teko tapahtui Kajaanissa perjantain ja lauantain välisenä yönä, kun kodinkonelikkeestä varastettiin erilaista elektroniikkaa.

Poliisi on kiinnostunut saamaan yleisöltä vihjeitä tekijöistä tai kahdesta ajoneuvosta, joilla tekijät ovat todennäköisesti liikkuneet. Poliisi uskoo, että tekijät eivät ole vielä poistuneet maasta ja on todennäköistä, että he jatkavat edelleen rikollista toimintaa.

Samalla poliisi varoittaa näistä ammattimaisesti toimivista rikollisista, jotka poliisin saamien tietojen mukaan suunnittelevat teot hyvin, muun muassa tiedustelemalla ja tarkkailemalla kohteet etukäteen ja varustautuvat asianmukaisilla tekovälineillä.

Havainnot tekijöistä ja ajoneuvoista voi ilmoittaa paikalliselle poliisille hätäkeskuksen 112 kautta. Muut vihjeet vastaanottaa Kuopion poliisi numerossa 017 246 620.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.