Poliisi: Esplanadin kaahauksesta epäilty ei ollut päihtynyt – virkavalta pyytää vaarassa olleita ottamaan yhteyttä

Esplanadin päätön kaahaus tallentui kännykkävideoon 0:29
Esplanadin vappukaahaus tallentui kännykkävideoon.

Helsingissä Pohjoisesplanadilla vappuaattona tapahtuneen kaahaustapauksen esitutkinta on edennyt hyvin, kertoo poliisi. Poliisi on kuullut asiassa yli 20 henkilöä. 

Rikoksesta epäillylle suoritetun humalatilatutkimuksen tulokset ovat valmistuneet, eikä henkilöä enää epäillä törkeästä rattijuopumuksesta.

– Hän ei ollut tapahtumahetkellä päihtynyt, poliisi toteaa tiedotteessaan.

Poliisin mukaan ajoneuvon kulkema reitti on tarkentunut ja on pääosin poliisin tiedossa.

Tutkinnallisista syistä poliisi ei tässä vaiheessa tiedota reitistä enempää.

– Poliisi pyytää tapaukseen liittyviä konkreettisessa vaarassa olleita henkilöitä ilmoittautumaan, eli jos olet joutunut tilanteessa väistämään epäillyn ajamaa autoa ota yhteyttä vihjeet.helsinki@poliisi.fi -osoitteeseen, poliisi tiedottaa.

Erityisesti poliisi on kiinnostunut puhuttamaan Aleksanterinkadun ja Katariinankadun risteyksessä, Katariinankadun puoleisella suojatiellä seisonutta miestä, joka liikkui pienen lapsen kanssa.

– Mies ja lapsi olivat suojatiellä, kun mies huomasi mustan auton tulevan Katariinankatua Pohjoisesplanadilta päin ja nosti lapsen kainaloista jalkakäytävälle ja poistui suojatieltä. Epäillyn kuljettama ajoneuvo ohitti miehen ja lapsen noin metrin päästä, tutkinnanjohtaja Lasse Lagerbohm poliisin sanoo tiedotteessa.

Lisäksi poliisi on kiinnostunut kaikista tapaukseen liittyvistä kansalaisten taltioimista videoista tai valvontakameratallenteista. Erityisesti Pohjoisesplanadin loppupään osuutta kuvanneita henkilöitä pyydetään ottamaan poliisiin yhteyttä.

Rikoksesta epäillyn henkilön ajoneuvon tekniset tutkimukset ovat poliisin mukaan käynnissä ja tulevat kestämään viikkoja.

Tutkinnallisista syistä poliisi ei tiedota ajoneuvon nopeuksista tai muista teknisen tutkimuksen tuloksista ennen raportin valmistumista. 

– Asiantuntijat tekevät nyt työnsä ja poliisi sekä syyttäjä linjaavat tarvittaessa tutkintaa ja nimikkeitä tulosten perusteella, toteaa tutkinnanjohtaja Lagerbohm tiedotteessa.


Lue myös:

    Uusimmat