Poliisi epäilee: Kolmikko pyöritti vuosia Suomessa laittomia rahapelejä – miljoonien potti

Poliisi epäilee lottoarpoja myydyn useiden miljoonien eurojen edestä.

Keskusrikospoliisi (KRP) on saanut valmiiksi tutkinnan, joka koskee epäiltyä laitonta rahapelitoimintaa. Poliisin mukaan Suomessa myytiin EU:n ulkopuolisen valtion lottoarpoja useiden miljoonien eurojen edestä vuosina 2016–2022.

–  Pelimuoto liittyy tietystä maasta kotoisin olevien, Suomeen asettuneiden ihmisten perinteiseen pelaamiseen. He ovat halunneet Suomessa jatkaa oman kotimaansa peliin osallistumista, sanoo STT:lle tutkinnanjohtaja Janne Takkunen.

Takkunen ei halua kommentoida, minkä maan lottoarvoista tutkinnassa on kyse.

Poliisin mukaan pääepäilty otti Suomessa välittämissään arvonnoissa vastaan rahapanoksia ja tilitti voittoja, jotka perustuivat toisen valtion lottokierrosten tuloksiin. Hänen epäillään hyötyneen rikoksista lähes miljoonan euron verran. 

Toinen epäilty hankki pelaajia ja välitti rahapanoksia ja kolmas osallistui rikoshyödyn käsittelyyn, poliisi sanoo.

Kaksi epäillyistä on ulkomaan kansalaisia ja yksi suomalainen. Kaikkia kolmea henkilöä epäillään törkeästä rahanpesusta.

Asiakaskuntaa on poliisin mukaan pidetty yhteyttä Facebookissa, missä on julkaistu tietoja arvottavista pelikierroksista.

–  Kyseessä on varsin poikkeuksellinen rikostutkinta Suomessa. Aihe on ollut julkisuudessa vähemmän esillä, mutta ilmiönä tällaista laittomaksi epäiltävää rahapelaamista on esiintynyt Suomessa jo pidemmän aikaa, Takkunen sanoo tiedotteessa.

 

Lue myös:

    Uusimmat