Poliisi: 15-vuotias pakotettiin autoon aseella uhaten – tunnistatko tätä autoa tai henkilöitä?

Poliisi tutkii tapausta, jossa 15-vuotias poika epäillään pakotetun autoon aseella uhaten. Tämän jälkeen pojalta olisi viety omaisuutta.

Tapaus sattui Helsingin itäkeskuksessa maanantaina 20. syyskuuta 2021. Nyt poliisi pyytää yleisöltä apua ajoneuvon ja kolmen henkilön tunnistamiseksi. Tapausta tutkitaan törkeänä vapaudenriistona ja törkeänä ryöstönä.

Tunnistatko tätä autoa tai ihmistä?

Poliisin tietojen mukaan teossa käytettiin ajoneuvoa, jonka kyydissä oli kolme epäiltyä. Poliisi on julkaissut kuvat ajoneuvosta sekä yhdestä epäillyistä. 

Kuvissa näkyvä epäilty on noin 16–18-vuotias, hoikka, noin 185–195 senttimetriä pitkä ja tummaihoinen. Hänellä oli tekohetkellä pieni parta, vähän viiksiä ja lyhyet, tummat ja kiharat hiukset. Päällään hänellä olivat harmaat Nike-merkkiset verkkarihousut, mustat tai valkoiset kengät ja takki, jossa oli mustaa, violettia, tummanvihreää ja tummansinistä.

Toinen epäilty on noin 16–17-vuotias, noin 175-senttimetriä pitkä. Poliisin saamien tietojen mukaan hän on mahdollisesti kurdi- tai arabitaustainen. Sinisilmäisen epäillyn hiukset olivat mustat ja kiharat ja ulottuivat silmien kohdalle. Epäilty oli tekohetkellä pukeutunut mustiin vaatteisiin, valkoisiin Niken kenkiin ja päässä oli huppu tai pipo.

Kolmas epäilty on noin 16–17-vuotias, ruumiinrakenteeltaan roteva ja noin 180–185 senttimetriä pitkä. Hänen ihonsa oli tummahko ja silmät tummat. Hän oli pukeutunut mustiin housuihin, mustaan takkiin ja mustaan pipoon.

Tiedot epäillyistä ja autosta pyydetään ilmoittamaan sähköpostilla nuorisoryhma.helsinki@poliisi.fi tai nuorisoryhmän päivystyspuhelimeen 0295 471 200 (ma–su klo 8–16). Poliisi kiittää yleisöä avusta jo etukäteen.

Juttua muokattu 29.10.2021 kello 14.46: Poliisin nuorisoryhmän oikea päivystyspuhelinnumero on 0295 471 200.


Lue myös:

    Uusimmat