Mainos

Polar Electro vähentämässä rajusti väkeä Suomessa

Polar Electron Kempeleen toimipisteen työntekijät marssivat tänään ulos vastalauseena yhtiön yt-neuvottelujen aloittamiselle. Yt-neuvottelut koskevat noin 350 työntekijää.

Sykemittarivalmistaja Polar Electro ja sen Suomen myynnistä ja markkinoinnista vastaava Polar Electro Finland aloittavat yt-neuvottelut Kempeleessä ja Vantaalla. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat molempien yritysten koko henkilöstöä eli yhteensä noin 350:tä henkilöä.

Yritykset perustelevat yt-neuvottelujen aloittamista sillä, että ne aikovat järjestellä toimintaansa uudelleen kustannustehokkuuden parantamiseksi.

- Tehostamme toimintojamme kaikilla pääalueilla, Polar Electron viestintäpäällikkö Kristiina Forsberg selittää.

Hän ei suostu yksilöimään, keskustellaanko yt-neuvottelupöydässä työntekijöiden irtisanomisista, lomautuksista vai kenties molemmista.

- Neuvottelut koskevat kaikkia toimintoja: sekä työntekijä- että toimihenkilöryhmiä, Forsberg tyytyy toteamaan.

"Ihmeissään ja hämmentyneitä"

Polar Electron Kempeleen tehtaan työntekijät saivat tiedon yt-neuvottelujen aloittamisesta perjantaiaamuna kymmenen aikaan. Tuotantopuolen väki reagoi uutiseen lopettamalla työnsä ja marssimalla ulos työpaikoiltaan puoliltapäivin. Tuotannon työntekijöiden pääluottamusmiehen Maarit Taipaleenmäen mukaan koteihinsa lähti noin 60 työntekijää.

- Kyllä väki on aika ihmeissään ja hämmentynyt, hän kuvailee työntekijöiden tuntoja.

Taipaleenmäen mukaan työntekijöillä ei ollut pienintäkään aavistusta siitä, että yt-neuvotteluajat olisivat edessä. Häntä ihmetyttävätkin hieman suunnitelmat mahdollisesta väen vähentämisestä, sillä pääluottamusmiehen mukaan esimerkiksi Kempeleen tehtaalla on ollut suuri ylityön tekemisen tarve.

- Tänään oli ilmassa vähän sellaisia ajatuksia, että ylityöt loppuvat tähän. Meidän puolelta ei sitä joustoa varmaankaan enää löydy, hän kuvaa.

Pääluottamusmiehen mukaan yhteisen yt-neuvottelupöydän ääreen kokoonnutaan työnantajapuolen kanssa ensimmäisen kerran ensi viikon perjantaina.

Polar Electron Kempeleen toimipisteen tuotantopuolen työntekijät marssivat puolilta päivin ulos työpaikoiltaan vastalauseena yt-neuvottelujen aloittamiselle.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja