Polanski pyytää erityisoikeuksia

Elokuvaohjaaja Roman Polanskin asianajajat ovat aikeissa pyytää Britannian korkeimmalta oikeudelta asiakkaalleen erityislupaa haastaa Vanity Fair -lehti oikeuteen ilman paikallaoloa.

Polanskin pyynnön taustalla on hänen pelkonsa siitä, että jos hän saapuu paikalle Britanniaan oikeusjutun tiimoilta, maa luovuttaa hänet Yhdysvaltoihin. Britannialla on luovutussopimus Yhdysvaltojen kanssa ja Polanski on Yhdysvalloissa tuomittu pedofiliasta. Hän kuitenkin ehti paeta Ranskaan ennen kuin hänet tuomittiin, eikä Ranska ole luovuttanut häntä.

Vainity Fair -lehden aiemmin julkaiseman artikkelin mukaan Polanski olisi vietellyt varattua naista vuonna 1969 ja vieläpä kosinut tätä ollessaan matkalla murhatun vaimonsa Sharon Taten hautajaisiin. Polanski on kimpaantunut väitteestä ja haluaisi nostaa kunnianloukkaussyytteen lehteä vastaan. Hän haluaa ajaa juttua Britanniassa, sillä maan oikeuskäytäntö on tällaisissa tilanteissa edullisempi kantajalle kuin Yhdysvalloissa.

Polanskin pyynnöt on jo aiemmin hylätty Britannian alemmissa oikeusasteissa. Tuolloin päätöstä perusteltiin sillä, ettei ole mielekästä antaa hänen käyttää oikeutta omiin tarkoituksiinsa samalla kun hän pakoilee sitä.

Lue myös:

    Uusimmat