Pojan epäillään tappaneen isänsä – tämä Jyväskylän perhetragediasta tiedetään: "Ei ole ollut kyse mistään tavallisesta suomalaisesta illanvietosta"

Poika tappoi isänsä myöhään eilen illalla Jyväskylässä, epäilee poliisi. Tutkinnanjohtaja pysyttelee tapauksesta vaitonaisena.

Sisä-Suomen poliisi tiedotti tänään tutkivansa eilen iltayöllä Jyväskylän Holstin omakotialueella tapahtunutta henkirikosta.

Poliisin mukaan kyseessä on ”perheen sisäinen tapahtuma”, jossa kuoli keski-ikäinen mies. Henkirikoksesta epäillään miehen omaa poikaa. Poliisi on ottanut pojan kiinni tapahtumapaikalta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Latvala ei kommentoi, miten ilmoitus tapahtuneesta tuli, miten poliisi pääsi epäillyn jäljille niin nopeasti tai että oliko tapahtuma-aikaan paikalla muita henkilöitä.

Hän ei vastaa muihinkaan tapahtumaa tai olosuhteita koskeviin kysymyksiin, mutta paljastaa, että henkirikoksen ei uskota olevan suunnitelmallinen.

– Ei ole suunnitelmallisuutta, järjestäytynyttä rikollisuutta tai mitään muutakaan tällaista.

Poika on "nuori aikuinen"

Teko ei myöskään tapahtunut juhlien tai muun railakkaamman illanvieton yhteydessä.

– Tilanteessa ei ole ollut kyse mistään tavallisesta suomalaisesta illanvietosta.

Teossa ei ole käytetty ampuma-asetta.

Teosta epäiltyä poikaa poliisi on kuvaillut iältään nuoreksi, mutta ei kuitenkaan niin, etteikö tämä olisi rikosoikeudellisessa vastuussa. Vastuu alkaa 15. ikävuodesta.

Latvala ei suostu paljastamaan pojan tarkkaa ikää tai edes sitä, onko hän täysi-ikäinen. Latvala kuvailee poikaa ”nuoreksi aikuiseksi”. Hänen mukaansa asia selvinnee yleisölle viimeistään loppuviikosta.

– Tulen vaatimaan epäiltyä vangittavaksi rikoksesta epäiltynä todennäköisesti perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat