Pois turhat kellojen kääntelyt – lukijat villiintyivät ehdotuksesta

Hiiteen kellojen kääntely, tätä mieltä on valtaosa MTV:n nettiäänestykseen vastanneista lukijoista.

MTV:n nettiäänestyksessä kesäajasta luopumista kannattaa jopa 90 prosenttia vastaajista.

Suurin osa tuntui pitävän kesä- ja talviajan veivaamista täysin järjettömänä:

"Josko voisimme lopettaa tämän hulluuden. Olisin tyytyväinen. Pohjoisessa pimeä tulee aikaisemmin ja sillä siisti! Eliväthän isovanhempammekin vääntelemättä kellon viisareita edestakaisin."

"Joka vuos sama laulu. Voitaisiinko jo tehdä asialle jotain. Tutkimusten mukaan kellopeli lisää esim sydäninfarktien esiintyvyyttä."

"Maassa, jossa on kuusi kuukautta valoa ja kuusi kuukautta pimeää, on tuo viisareiden kieputtaminen hölmöläisten hommaa!"

"Venäjä jo on ymmärtänyt lopettaa tämän idiotismin. Milloin me?"

"Ei tarvita erityistutkijoita sen toteamiseen, että toi kellojen siirtely on ihan järjetöntä."

"Sanokaa miten se auttaa jotain, että siirretään kelloa? Ei siinä ole mitään järkeä. Se nyt on ihan sama miten valoisaa on tai ei ole ulkona, ei sen takia kannata tällaiseen valtakunnalliseen peIIeilyyn lähteä, joka vaan aiheuttaa väsymystä kaikissa."

"Mua ei häiritse, mutta jos lopetetaan, niin jäätäisiin mieluummin kokonaan nykyiseen kesäaikaan. Voisi hyvällä tuurilla nähdä pienen valonhäivähdyksen talvella. Nythän sitä ei näe, kun on juuri sen hetken töissä."

Asiasta on polkaistu käyntiin myös kansalaisaloite. 

Aloitteen alullepanijan Jyrki Häggmanin mukaan tavoitteena on kasata tarvittavat 50 000 allekirjoitusta, saada aloite läpi eduskunnassa ja lopettaa kellokikkailu. Opettajana toimiva Häggman on työssään huomannut selvästi, miten kellojen siirto väsyttää nuoria.

 

Lue myös:

    Uusimmat