Pohjoismaista gastronomiaa aidoista raaka-aineista

Arvostettu ruotsalainen keittiömestari Christer Lingström vieraili viime viikon lopulla Helsingissä. Lingström tunnetaan Ruotsissa ja Suomen ravintolapiireissä Edsbacka Krog -ravintolan tinkimättömänä keittiömestarina. Ravintola sai viime vuoden lopulla ensimmäisenä Ruotsissa kaksi Michelinin tähteä. Ravintola kuuluu 100 parhaan ravintolan joukkoon maailmassa. Lingströmin vierailu Suomessa sinällään ei ole uutinen, koska hänet tunnetaan hyvin Suomessa ja Baltian maissa viihtyvänä ihmisenä.

Finnair Cateringin ja Vuoden kokki ry:n kutsumana Lingström piti työnäytöksen tunnetuimmille suomalaisille keittiömestareille. Tilaisuuden tarkoituksena oli rakentaa vuorovaikutusta ja yhteistyötä suomalaisten ja ruotsalaisten ruoka-alan osaajien kanssa.

Pohjoismaisilla mauilla on vientiä maailmalla

Lingströmin sanomana on tinkimätön hyvien raaka-aineiden kunnioittaminen. Hän tietää pohjoismaisen keittiön purevan tällä hetkellä myös muualla maailmalla. Lingström on kiertänyt pohjoismaisen ruuan lähettiläänä ympäri maailmaa vieden mukanaan Pohjolan puhtaita makuja: lihapullia, lohta ja marjoja.

Lingström näkee pohjoismaisen ruoan vahvuudeksi juuri puhtauden ja tuoreuden. Hyvät juustot, mädit sekä riista ovat pohjoismaisten raaka-aineiden parhaimmistoa. Raaka-aineet tulee Lingströmin oppien mukaan valita vuodenaikojen mukaan, silloin kun ne ovat parhaimmillaan. Hänen periaatteenaan on hankkia tuotteet myös mahdollisimman läheltä. Niinpä suomalaisetkin keittiömestarit saivat maistella kotimaisia laatutuotteita Lingströmin työnäytöksessä.

Ruokakriisien seurauksena ihmiset kiinnittävät entistä enemmän huomiota ruoan laatuun. Lingström näkeekin luomutuotteissa ja kasviksissa tulevaisuuden. Ihmiset kiinnittävät entistä tarkemmin huomiota terveyteensä, myös ravintoloissa ruokaillessaan. Ravintoloilla onkin kasvava haaste valmistaa maukasta ja terveellistä ruokaa asiakkailleen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja