Pohjoismaiden Vuoden Kokki 2001 -titteli meni Ruotsiin

Pohjoismaiset Vuoden Kokki -kilpailut kisattiin tänä vuonna 28. helmikuuta Kööpenhaminassa. Suomea edusti kilpailussa Vuoden Kokki 2000 Peppi Aralehto. Aralehdon kilpakumppaneina nähtiin Benny Cederberg (Ruotsi), Erling Sundal (Norja), Thomas Pasfall (Tanska) ja Bjärgvin Myrdal Thoroddsson (Islanti).

Voiton kilpailussa vei jo tututtuun tapaan Ruotsi. Norjan Erling Sundal tuli toiseksi ja Islannin Björgvin Myrdal Thoroddson kolmanneksi.

Kilpailussa käytettävät pääraaka-aineet oli määrätty etukäteen. Alkuruuan raaka-aineeksi oli valittu helmikana, jonka Peppi Aralehto tarjosi paistettuna balsamicokastikkeen kera. Pääruoka kilpailijoiden oli loihdittava merikrotista ja piikkihaista. Aralehdon kilpailumenu koostui pääruuan osalta paistetusta merikrotista, yrttikuorrutetusta piikkihaista, perunagratiinista, freesatuista kasviksista ja meriravuista sekä kermakastikkeesta. Omenaiseksi jälkiruuaksi Aralehto valmisti marjasalaatin kera tarjottavaa omena-uunijäätelöä.

Kilpailijoiden taitoja arvioi tuomaristo, jossa oli edustaja kustakin Pohjoismaasta. Suomalaistuomarina kilpailussa toimi ravintola Sipulin keittiömestari ja Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksen jäsen Tapio Laine. Kilpailun päätuomari oli tänä vuonna saksalainen Manfred Staendeke. (Lähde: Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat