Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pohjoismaiden Vuoden Kokki 2001 -titteli meni Ruotsiin

kokit työssään
kokit työssäänCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2000
Julkaistu 01.03.2001 09:54

Pohjoismaiset Vuoden Kokki -kilpailut kisattiin tänä vuonna 28. helmikuuta Kööpenhaminassa. Suomea edusti kilpailussa Vuoden Kokki 2000 Peppi Aralehto. Aralehdon kilpakumppaneina nähtiin Benny Cederberg (Ruotsi), Erling Sundal (Norja), Thomas Pasfall (Tanska) ja Bjärgvin Myrdal Thoroddsson (Islanti).

Voiton kilpailussa vei jo tututtuun tapaan Ruotsi. Norjan Erling Sundal tuli toiseksi ja Islannin Björgvin Myrdal Thoroddson kolmanneksi.

Kilpailussa käytettävät pääraaka-aineet oli määrätty etukäteen. Alkuruuan raaka-aineeksi oli valittu helmikana, jonka Peppi Aralehto tarjosi paistettuna balsamicokastikkeen kera. Pääruoka kilpailijoiden oli loihdittava merikrotista ja piikkihaista. Aralehdon kilpailumenu koostui pääruuan osalta paistetusta merikrotista, yrttikuorrutetusta piikkihaista, perunagratiinista, freesatuista kasviksista ja meriravuista sekä kermakastikkeesta. Omenaiseksi jälkiruuaksi Aralehto valmisti marjasalaatin kera tarjottavaa omena-uunijäätelöä.

Kilpailijoiden taitoja arvioi tuomaristo, jossa oli edustaja kustakin Pohjoismaasta. Suomalaistuomarina kilpailussa toimi ravintola Sipulin keittiömestari ja Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksen jäsen Tapio Laine. Kilpailun päätuomari oli tänä vuonna saksalainen Manfred Staendeke. (Lähde: Finfood)

Lisää aiheesta:

Voiko "aivot sammuttaa" näin helposti illalla? Unilääkäri arvioi somekikanAinakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaaTämä iho-oire kertoo, ettei kyse ole vain ihon kuivumisesta – "Kunnon tulehdusreaktio käynnissä"Moottoripyöräilijä liukui auton alle – miten tästä voi selvitä hengissä?Vaarallinen punkkitauti vie yhä useamman sairaalahoitoon – tee heti näin!Päiväkodin aloitusiällä yhteys antibioottikuurien määrään – "Pitää käyttää vain oikeaan tarpeeseen"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:01
    Nukkuminen

    Voiko "aivot sammuttaa" näin helposti illalla? Unilääkäri arvioi somekikan

  • Eilen16:45
    Ruoka

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • Eilen15:01
    Talvi-ihon hoito

    Tämä iho-oire kertoo, ettei kyse ole vain ihon kuivumisesta – "Kunnon tulehdusreaktio käynnissä"

  • Eilen13:29
    Brasilia

    Moottoripyöräilijä liukui auton alle – miten tästä voi selvitä hengissä?

  • Eilen11:25
    Punkit

    Vaarallinen punkkitauti vie yhä useamman sairaalahoitoon – tee heti näin!