Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pohjoismaiden Vuoden Kokki 2001 -titteli meni Ruotsiin

kokit työssään
kokit työssäänCopyright MTV3i/AP GraphicsBank 2000
Julkaistu 01.03.2001 09:54

Pohjoismaiset Vuoden Kokki -kilpailut kisattiin tänä vuonna 28. helmikuuta Kööpenhaminassa. Suomea edusti kilpailussa Vuoden Kokki 2000 Peppi Aralehto. Aralehdon kilpakumppaneina nähtiin Benny Cederberg (Ruotsi), Erling Sundal (Norja), Thomas Pasfall (Tanska) ja Bjärgvin Myrdal Thoroddsson (Islanti).

Voiton kilpailussa vei jo tututtuun tapaan Ruotsi. Norjan Erling Sundal tuli toiseksi ja Islannin Björgvin Myrdal Thoroddson kolmanneksi.

Kilpailussa käytettävät pääraaka-aineet oli määrätty etukäteen. Alkuruuan raaka-aineeksi oli valittu helmikana, jonka Peppi Aralehto tarjosi paistettuna balsamicokastikkeen kera. Pääruoka kilpailijoiden oli loihdittava merikrotista ja piikkihaista. Aralehdon kilpailumenu koostui pääruuan osalta paistetusta merikrotista, yrttikuorrutetusta piikkihaista, perunagratiinista, freesatuista kasviksista ja meriravuista sekä kermakastikkeesta. Omenaiseksi jälkiruuaksi Aralehto valmisti marjasalaatin kera tarjottavaa omena-uunijäätelöä.

Kilpailijoiden taitoja arvioi tuomaristo, jossa oli edustaja kustakin Pohjoismaasta. Suomalaistuomarina kilpailussa toimi ravintola Sipulin keittiömestari ja Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksen jäsen Tapio Laine. Kilpailun päätuomari oli tänä vuonna saksalainen Manfred Staendeke. (Lähde: Finfood)

Lisää aiheesta:

Matkailija sairastui lomalla ja jätti reissun kesken – näin suhtautui vakuutusyhtiöLuulitko näitä joulun herkuiksi? Totuus paljastuu kaupan hyllylläYllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstäHelena söi yli vuoden antibiootteja ennen kuin todellinen syy lamauttavaan väsymykseen paljastui
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:58
    Vakuutukset

    Matkailija sairastui lomalla ja jätti reissun kesken – näin suhtautui vakuutusyhtiö

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Luulitko näitä joulun herkuiksi? Totuus paljastuu kaupan hyllyllä

  • Eilen14:06
    Verkkokauppa

    Yllättävä tulos: Kuluttajaliitto selvitti, keitä ovat "temuttajat"

  • Eilen11:32
    Jouluruoka

    Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?

  • Eilen10:01
    Takaisinvedot

    Tukehtumisriski! Nappaa nämä lelut heti pois käytöstä