Pohjoisesplanadin epäillyn kaaharin puoluetoveri: "Olen täysin ymmälläni, jos se on hän"

Esplanadin kaahari on töissä valtionhallinnossa – tämä kaikki vappuaaton onnettomuudesta tiedetään 5:39
Esplanadin kaahari on töissä valtionhallinnossa – tämä kaikki vappuaaton onnettomuudesta tiedetään

Pohjoisesplanadilla Helsingissä eilen vappuaattona väkijoukossa kaahailleen miehen puoluetoveri ihmettelee epäillyn ajajan käytöstä. Hänen mukaansa toiminta ei sovi lainkaan siihen kuvaan, joka hänellä oli miehestä ennemmin.

Vapunaaton hengenvaarallisesta kaahailusta juhlakansan keskellä Helsingin ydinkeskustassa epäillään 33-vuotiasta miestä. 

Poliisin tiedotteen mukaan miestä epäillään alustavasti törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, vammantuottamuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja niskoittelusta.

Tapahtumien yhteydessä loukkaantui kolme ihmistä, joista yksi on epäilty itse. 

Juhlakansan kauhunhetkiin johtanut väkijoukkoon ajo tapahtui Pohjoisesplanadilla iltaseitsemän aikaan eli vain jonkin verran sen jälkeen, kun Havis Amanda -patsas oli lakitettu suuren yleisön ympäröimänä Kauppatorilla. 

Pohjoisesplanadilla ja sen liepeillä oli edelleen tuhansia ihmisiä liikkeellä.

Näin tapahtumat etenivät

Väkijoukkoon ajamiseen liittyvät tapahtumat alkoivat, kun poliisipartio käski kuljettajaa pysähtymään Pohjoisrannassa. Epäilty ei noudattanut käskyä vaan suuntasi kohti Pohjoisesplanadia.

Yhdessä tapahtumista kuvatussa videossa näkyy, kuinka musta henkilöauto ajaa kovaa vauhtia ja lähestulkoon törmää suojatietä ylittäneisiin sivullisiin Kluuvikadun ja Pohjoisesplanadin kulmalla Hotelli Kämpin edessä. 

Videokuvan perusteella sivullisten jääminen auton alle oli hyvin pienestä kiinni.

Epäilty töissä valtionhallinnossa

MTV Uutisten tiedon mukaan Pohjoisesplanadilla vakavan vaaratilanteen aiheuttanut mies on töissä virkamiehenä Suomen valtionhallinnossa ja asuu pääkaupunkiseudulla.

Tilanteessa vaurioitunut tehokas turma-auto on rekisteröity miehen nimiin.

Epäilty on myös aktiivinen useissa sosiaalisen median kanavissa ja on ollut aktiivinen politiikassa.

Videoilla tutun oloinen mies, kertoo puoluetoveri

Miehen tunteva saman puolueen aluejärjestön edustaja arvioi STT:lle, että tapahtumapaikalta julkaistuissa kuvissa näkyy tutun oloinen mies. Henkilön kasvot ja ääni olivat samanlaiset kuin hänen tuntemallaan puolueaktiivilla.

Puolueen edustaja ei ole kuitenkaan aivan varma kuvissa näkyneen ihmisen henkilöllisyydestä, koska kuvamateriaali on suttuista.

"Olen täysin ymmälläni, jos se on hän"

STT:n haastattelema puolueen edustaja kertoi nähneensä tuntemansa puolueaktiivin vaaliteltalla Länsi-Uudellamaalla aiemmin samana päivänä.

Kyseinen henkilö ei ollut silloin päihtyneen oloinen. Nyt yksi Pohjoisesplanadin rikosnimikkeistä on törkeä rattijuopumus.

– Olen täysin ymmälläni, jos se on hän. Kyseinen henkilö on aina ollut todella rauhallinen ja harkitsevaisen oloinen, STT:n haastattelema puolueen edustaja sanoi.

– Tämä on hirvittävän järkyttävä tapahtuma, hän lisäsi.

Lue myös:

    Uusimmat