Pohjois-Korean lähettiläs kutsui eurooppalaisia vainoharhaisiksi: Ydinohjelmaneuvottelut eivät enää pöydällä

1:18
Video: Pohjoiskorean ohjuskokeet ovat herättäneet huolta

Pohjois-Korea on suivaantunut arvostelusta, joka kohdistuu sen ballististen ohjusten laukaisuihin.

Maan YK-lähettiläs Kim Song viittasi eurooppalaisten "vainoharhaisuuteen" ja Yhdysvaltojen "vihamieliseen politiikkaan" ja ilmoitti, että keskustelut ydinohjelmasta "eivät enää ole neuvottelupöydällä".

Joukko EU-maita tuomitsi keskiviikkona Pohjois-Korean ballististen ohjusten kokeet ja peräsi Pohjois-Korean vastaisten pakotteiden tiukkaa toimeenpanoa. Lausunnossa huomautettiin, että Pohjois-Korea on tehnyt 13 laukaisua toukokuusta lähtien.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin huippukokous helmikuussa Hanoissa päättyi tuloksettomana, eikä edistystä Pohjois-Korean ydinaseneuvotteluissa ole saavutettu.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat toivovat yhä vuoropuhelua Pohjois-Korean kanssa. Trump ja hänen eteläkorealainen virkaveljensä Moon Jae-in ovat keskustelleet tilanteesta puolisen tuntia puhelimitse, kertoi Etelä-Korean presidentinkanslia lauantaina.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja