Mainos

Pohjois-Karjala saapui Helsinkiin

Kahdentuhannen karjalaisen ja viiden miljoonan markan voimin Helsinkiin saapunut Pohjois-Karjala -tapahtuma haluaa tuoda esiin erityisesti pohjoiskarjalaista osaamista. Tänään alkaneeseen maakuntatapahtumaan odotetaan viikonlopun aikana neljännesmiljoonaa vierailijaa.

Pohjois-Karjalan maakunnalliset organisaatiot ja yrittäjät ovat sijoittaneet tapahtumaan noin viisi miljoonaa markkaa. Satsauksen uskotaan tuovan maakuntaan lisää matkailumarkkoja ja yrityskontakteja.

Tarkoituksena on myös edistää Pohjois-Karjalan selviytymistä muuttuvassa Euroopassa. Vaikka huippuosaamista löytyykin, maakunnan varjopuolia ovat korkea työttömyys ja muuttoliike etelään; vuoden aikana tuhat pohjoiskarjalaista on pakannut tavaransa ja suunnannut kohti Helsinkiä.
-Pohjois-Karjala ja Helsinki ovat osa samaa yrityskuvaa. Se, että maa kehittyy tasapainoisesti, on jokaisen etu niin Pohjois-Karjalassa kuin Helsingissäkin, totesi maakuntajohtaja Tarja Cronberg avajaispuheessaan.

Pohjois-Karjalan oma maakuntalippu on ensimmäistä kertaa käytössä tapahtuman aikana. Omalla lipulla Pohjois-Karjala haluaa korostaa maakunnallista identiteettiä varsinkin nyt, kun Pohjois-Karjalan lääni pian lakkaa.

Karjalaista letkeyttä ja leppoisuutta tapahtumaan tuovat Pohjois-Karjalasta kotoisin olevat artistit. Konserttien lisäksi pääkaupunkiin on tuotu kymmenkunta taidenäyttelyä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.