Mainos

Plussakortti tutkii syömisesi

Moni terveellisen elämän aloittanut sortuu silloin tällöin itsensä huijaamiseen. Heräteostoksena kaupan kassalta mukaan lähtevä suklaapatukka unohtuu mielen syövereihin tai ainakaan sitä ei halua muistaa. K-ruokakaupan Plussakortin muisti on kuitenkin lahjomaton. Se jopa laskee kaikkien ostosten kalorimäärät viikon ajalta.

K-Plussa-asiakkaille tarjottava sähköinen Ravintokoodi-palvelu rekisteröi K-ruokakaupoissa tehdyt ostokset talouskohtaisesti. Netissä toimivat ravintokoodi.fi vertaa ostoksia Valtion ravitsemusneuvottelukunnan antamiin suosituksiin. Palvelu myös muistuttaa punaisilla ja vihreillä värikoodeilla, missä on menty vikaan eli jos rasvaa on nautittu liikaa tai D-vitamiini unohtunut ruokavaliosta.

Aviopuolison mahdollisesti salaa ostamia kaljakoreja tai muita syntejä palvelu ei paljasta.

- Sopimuksen palvelun käyttöönotosta voi tehdä vain omalle kortille. Tietoja tarkastellaan netissä omilla käyttäjätunnuksilla, painottaa Keskon viestintäjohtaja Paavo Moilanen.

Ravintokoodi on herättänyt huomioita myös kansainvälisissä terveysfoorumeissa.

- Myös useat ulkomaiset kauppaketjut ovat olleet kiinnostuneita palvelusta, Moilanen summaa.

Toisaalta, monilla asiakkailla ravintotietämys on jo niin hyvä, ettei lisäinformaatiosta heille ollut sanottavaa hyötyä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.02.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.