Mainos

Plavsic: Serbitasavalta on harvainvalta

Bosnia-Hertsegovinan serbitasavalta on yhden puolueen johtama totalitaarinen järjestelmä, sanoi Bosnian serbipresidentti Biljana Plavsic puhuessaan eilisiltana televisiossa. - Meillä ei ole lakia, vaan harvainvalta, valtiotamme hallitsee yksi puolue. Serbitasavallan ei pitäisi jatkaa näin, vaan edetä kohti demokratiaa, koska niin on kansalle luvattu, sanoi Plavsic.

Kovan linjan serbit erottivat maltillisena pidetyn Plavsicin aiemmin tässä kuussa hallitsevasta puolueesta ja yrittävät saada hänet sivuun myös presidentinpallilta. Perustuslakituomioistuin pohtii parhaillaan tekikö Plavsic lainvastaisesti hajottaessaan 3. heinäkuuta maan parlamentin.

Hallitus kiisti parlamentin hajotuksen lainvoiman.
-Tuomarit käyvät kovaa mittelöä painiessaan omantuntojensa ja ammattietiikkansa kanssa. Tällaiseen tilanteeseen tuomarit joutuvat vain totalitaarisissa järjestelmissä, sanoi Plavsic.

Plavsicin oletettiin viitanneen ylimmän tuomarin Gaso Mijanovicin sanoihin, joiden mukaan he ottavat päätöksessään huomioon "niin poliittiset, taloudelliset kuin sosiaalisetkin" puolet asiassa. Plavsic ihmetteli puheessaan kuinka tuomarit voivat ottaa päätöksessään huomioon muuta kuin parlamentin hajottamisesta säädetyn lainkohdan.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.