Pittsburgh kaatoi Jokerit - Pesonen pisteille

Pittsburgh Penguins harjoitteli voitokkaasti jääkiekkoa Helsingissä torstaina. Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin tähdittämä Penguins kukisti Jokerit 4-1 (2-0, 0-0, 2-1).

Ottelun tempo ei päätä huimannut, ja tilanteisiin mentiin piirun verran varovaisemmin ja kiltimmin kuin normaalisti. Tämä oli toki jo etukäteen tiedossa suurimmalla osalla täyteen pakatun hallin yleisöstä.

- Emme pelanneet parasta peliämme. Onnistuimme kuitenkin isommassa kaukalossa ihan kohtuullisesti, Crosby sanoi.

Crosby show'takin nähtiin. Joukkueen kapteeni ja NHL:n kenties suurin tähti väläytteli taitojaan ja syötti kolme maalia.

Janne Pesonen yritti vakuuttaa Pittsburghin valmennusjohtoa, ja syötti yhden maalin.

Pesonen sai kunnian luistella Penguinsin avauskentälliseen, jossa hänen rinnallaan viiletti myös Pittsburghin ykköstähtiin kuuluva Jevgeni Malkin.

- Hyvät äijät olivat vierellä. Ihan hyvin meni, mutta parempaankin olisi ehkä pitänyt pystyä, Pesonen tuumi.

Pittsburgh hallitsi ensimmäistä erää. Crosby sai syöttöpisteen erän molempiin Pittsburgh-osumiin. Varsinkin Crosbyn tarjoilu toiseen maaliin oli näyttävä, kun mies veivasi limpun maalin eteen Ruslan Fedotenkolle.

Malkin ampui ottelun avausmaalin ylivoimalla.

Jokereillakin oli avauserässä paikkansa, vaikka joukkueen syöttöpeli olikin ankeaa. Paras maalipaikka oli entisellä Pittsburgh-hyökkääjällä Jani Ridalla, joka suti avopaikasta ohi.

Toisessa erässä Jokerit sai ajoittain juonesta kiinni, mutta maalit jäivät näkemättä.

Kolmannessa erässä Brooks Orpikin koukkaamista seurasi rangaistuslaukaus, josta Janne Lahti pisti tyylikkäästi limpun verkkoon.

Lahti oli myös lähellä tasoittaa ottelun, mutta veto osui hänen epäonnekseen ylärimaan. Tämän jälkeen Pittsburgh meni menojaan.

Netti-tv:ssä:
(Tulosruutu 02.10.2008)
(02.10.)

Jokerit-Pittsburgh 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)

1. erä: 9.00 Jevgeni Malkin (Alex Goligoski-Sidney Crosby) 0-1 yv, 19.51 Ruslan Fedotenko (Crosby-Miroslav Satan) 0-2.

Jäähyt: 2.32 Mikko Jokela J 2 min, 7.33 Jyrki Louhi J 2 min, 16.41 Janne Pesonen P 2 min.

2. erä: Maaliton.

Jäähyt: 29.07 Crosby P 2 min, 37.11 Kimmo Pikkarainen J 2 min.

3. erä: 45.03 Janne Lahti 1-2, 52.00 Tyler Kennedy (Pesonen-Kris Letang) 1-3 yv, 59.47 Pascal Dupuis (Crosby-Hal Gill) 1-4 av tm.

Jäähyt: 46.12 Lahti J 2 min, 50.26 Pikkarainen J 2 min, 59.15 Pesonen P 2 min.

Jäähyt yhteensä: Jokerit 5x2-min=10 min, Pittsburgh 3x2-min=6 min.

Torjunnat: Juuso Riksman J 9+7+7=23 poissa 58.25-59.47, Marc-Andre Fleury P 3+15+(0)=18, Dany Sabourin P (0)+3+3=6, vaihto 33.03/0-2.

Tuomarit: Don Koharski-Dan O'Halloran (Lonnie Cameron-Jean Morin).

Yleisöä: 13464.