Pitkään selvittämättä ollut Espoon uimarantaraiskaus ratkeamassa – epäillyn toinen rikos johti poliisin miehen jäljille

Uimarannalta lähdössä ollut nainen raiskattiin 0:33
 Poliisin mukaan nainen oli ollut kävelemässä Vilniemen uimarannalta kohti Riistatietä, kun englantia puhunut mies oli lähestynyt häntä takaapäin ja ottanut hänestä kiinni.

Länsi-Uudenmaan poliisi on selvittänyt puolitoista vuotta vanhan raiskaustapauksen. Lukuisista yleisövihjeistä huolimatta ratkaisu pysyi pitkään mysteerinä, kunnes teosta epäilty jäi kiinni toisesta rikkeestä.

Nainen raiskattiin Espoon Lippajärvellä vuonna 2018 heinäkuun loppupuolella, 26.-27. päivien välisenä yönä. Poliisin mukaan nainen oli ollut kävelemässä Vilniemen uimarannalta kohti Riistatietä, kun englantia puhunut mies oli lähestynyt häntä takaapäin ja ottanut hänestä kiinni.

Mies oli raiskannut naisen. Tilanne oli päättynyt, kun nainen oli huutanut apua, rimpuillut irti miehen otteesta ja paennut paikalta juosten.

Juttu jatkuu linkkien jälkeen.

Viime syksynä 25-vuotias Suomessa asuva irakilainen mies pahoinpiteli Helsingissä kadulla toista miestä ja hänet otettiin kiinni kuulusteluja varten. Samalla epäillyn dna rekisteröitiin ja sen avulla hänet saatiin yhdistettyä Espoon törkeään raiskaukseen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi miehen 17. joulukuuta todennäköisin syin törkeästä raiskauksesta epäiltynä tutkintavankeuteen. Rikosasia on syyteharkinnassa ja rikosasia käsiteltäneen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Lain mukaan törkeän raiskauksen syyteoikeus vanhenee 20 vuodessa.

Lue myös:

    Uusimmat