Pirkko Hämäläisen kassi:

- Halloumi-juustoa - tuoreita herkkusieniä - tlk Kidney-papuja - verigreippi

Halloumi-pestolla täytettyjä herkkusienenlakkeja

1 dl pieniä Halloumi-juustokuutioita 100 g herkkusieniäbasilikaa persiljaa ruohosipulia oliiviöljyä mustapippuria himppu Parmesan-raastetta

Tee yrteistä ja öljystä tehosekoittimella paksuhko seos, mausta pippurilla ja juustolla. Sekoita juustokuutiot joukkoon ja täytä herkkusienet joista kanta on poistettu. Laita uuniin 200 c noin 8 minuutiksi.

Herkkusienikeitto

1 dl valkoviiniä 2 dl erikoiskermaa 1 sipuli hienoksi hakatuna 200 g herkkusieniä pieni pala lihaliemikuutiota pieni nippu persiljaa

Käristä sipuli ja herkkusienet kattilassa. Lisää viini ja leikattu persilja. Keitä 5 minuuttia, lisää kerma ja kiehauta. Laita tehosekoittimeen ja soseuta oikein hienoksi, mausta mustapippurilla ja suolalla.

Grillattu juusto

pala Haloum -juustoa 1 prk Kidney-papuja 1 viipaloitu sipuli liraus öljyä

Käristä sipuleita hetki öljyssä, lisää pavut ja keitä hetki hiljaa. Grillaa juusto kuumalla pannulla ja tarjoa papuhöystön kanssa.

Viinivaahtokastikkeella höystettyjä greippejä

1 dl valkoviiniä 3 munankeltuaista 3 rkl sokeria

Sekoita aineet keskenään ja kypsennä vesipaahteessa koko ajan vispaten. Kun sakeaa ota pois ja tarjoa nahattomien greippilohkojen kera.

Lue myös:

    Uusimmat