- Halloumi-juustoa - tuoreita herkkusieniä - tlk Kidney-papuja - verigreippi
Halloumi-pestolla täytettyjä herkkusienenlakkeja
1 dl pieniä Halloumi-juustokuutioita 100 g herkkusieniäbasilikaa persiljaa ruohosipulia oliiviöljyä mustapippuria himppu Parmesan-raastetta
Tee yrteistä ja öljystä tehosekoittimella paksuhko seos, mausta pippurilla ja juustolla. Sekoita juustokuutiot joukkoon ja täytä herkkusienet joista kanta on poistettu. Laita uuniin 200 c noin 8 minuutiksi.
Herkkusienikeitto
1 dl valkoviiniä 2 dl erikoiskermaa 1 sipuli hienoksi hakatuna 200 g herkkusieniä pieni pala lihaliemikuutiota pieni nippu persiljaa
Käristä sipuli ja herkkusienet kattilassa. Lisää viini ja leikattu persilja. Keitä 5 minuuttia, lisää kerma ja kiehauta. Laita tehosekoittimeen ja soseuta oikein hienoksi, mausta mustapippurilla ja suolalla.
Grillattu juusto
pala Haloum -juustoa 1 prk Kidney-papuja 1 viipaloitu sipuli liraus öljyä
Käristä sipuleita hetki öljyssä, lisää pavut ja keitä hetki hiljaa. Grillaa juusto kuumalla pannulla ja tarjoa papuhöystön kanssa.
Viinivaahtokastikkeella höystettyjä greippejä
1 dl valkoviiniä 3 munankeltuaista 3 rkl sokeria
Sekoita aineet keskenään ja kypsennä vesipaahteessa koko ajan vispaten. Kun sakeaa ota pois ja tarjoa nahattomien greippilohkojen kera.