Mainos

Piristä seksielämääsi itämaisella nautinnolla

Itämaisen nautinnon opetukset johdattavat suuremman seksuaalisen kokemuksen ja tunteiden lähteille. Tässä katsaus tärkeimpiin kirjoihin, joissa opetetaan niin tantraa kuin erilaisia rakasteluasentojakin.

Itämaiset rakkautta käsittelevät teokset kuuluvat kaikkialla maailmassa kirjallisuuden helmiin. Niiden lähtökohtana on usein yhteisen hetken valmisteleminen. Teokset neuvovat keinoja kumppanin hemmotteluun ja aistien herättelyyn sekä rakastelunautinnon pidentämiseen. Osa perinnettä on myös seksuaalisen tietoisuuden kasvattaminen.

Itämainen kirjallisuus tarjoaa kattavan paketin rakasteluvinkkejä, joissa perimätieto, kulttuuri ja historia kietoutuvat toisiinsa. Idän kulttuurien tuomat vaikutteet kiehtovat länsimaisia ihmisiä eroottisen sensuellilla ja kokonaisvaltaisella lähestymistavalla. Niissä alastomuus on luonnollista ja seksuaalisuus elämän perusvoima.

Yksi syy itämaisten oppaiden suosioon on niiden erilaisuus. Länsimaista rakastelukulttuuria on toisinaan moitittu suoritus- ja orgasmikeskeiseksi. Itämaiset rakasteluoppaat taas henkivät nimenomaan kiireettömyyttä.

Tantra-seksi ja rakkauden polku

Tantra ja rakastamisen taito on yhteisen nautinnon opas, jonka on kirjoittanut Nitaya Lacroix. Kirjan mukaan tantrisen rakkauden polun seuraaminen merkitsee kokonaisvaltaista lähestymistä parisuhteeseen, jossa rakkaus ei ole pelkkää seksuaalista tekniikkaa, vaan enemmänkin sitoumus elää joka hetki tietoisemmin.

– Eräs tantran tärkeä peruskäsite on ”hienoruumis”, jonka tietyillä kehon alueilla sijaitsee seitsemän energiakeskusta, jotka tunnetaan nimellä chakrat. Ihminen on siis pyhä temppeli, jolla on hyvät mahdollisuudet liittyä kosmiseen onnentilaan, toteaa Lacroix kirjassaan.

Rakasteluympäristö tulisi oppaan mukaan valita huolellisesti niin, että ilmapiiri on aistillisesti ja henkisesti virittävä. Värien, materiaalien, tuoksujen, kukkien, esineiden ja valaistuksen uskotaan kiihottavan aisteja, aktivoivan chakroja ja sytyttävän seksuaalisen energian.

Tasapaino ja harmonia

Oppaan mukaan tantrinen rakkaus on täynnä pieniä omistautumiseen liittyviä rituaalimenoja, joiden avulla ylläpidetään kunnioitusta ja rakkautta parisuhteessa. Siihen kuuluvat myös eteeriset öljyt, joista suosituimmat ovat santeliöljy ja kamferi. Aromaattiset uutteet luovat rakkauden ilmapiirin, jonka tarkoituksena on synnyttää positiivisia muutoksia mielessä ja kehossa. Myös jasmiini, ruusu, appelsiini ja kynttilät kuuluvat viettelyyn, jota voi tehdä rentouttavassa kylvyssä tai valmistelemalla kumppanille vastaanottavainen hierontaympäristö.

– Tärkeintä on läsnäolon tunne. Kumppania voi hieroa terapeuttisesti tai sensuellisti käyden läpi koko vartalon. Hellät liikkeet rauhoittavat ja vaikuttavat lähes hypnoottisesti sallien kumppanin täydellisen ja turvallisen antautumisen, toteaa Lacroix oppaassaan.

Tantrassa ei ole kiireen tunnetta, kun nautitaan toisen läsnäolosta, lämmöstä ja tuoksusta. Tantran mukaan kaikki maailmassa täydentää toisiaan luonnollisella tavalla. Tantrisessa rakastelussa mies antautuu naisen energialle jokaisella kosketuksella, mutta menettämättä intohimonsa kontrollia.

– Miehen intohimo herää yleensä nopeammin kuin naisen. Tantrisessa rakastelussa korostetaan naisen luonnollista oikeutta saavuttaa oman ekstaasin huippu. Miehen tulee oppia pidättelemään omaa intohimoaan, jotta pari pystyy harmonisoimaan ja tasapainottamaan seksuaalisen kiihottumisensa. Kiihottamisen taito on sensuellia herättelyä, joka on mukana jokaisessa hyväilyssä, kertoo Lacroix.

Tantrinen suhde koostuu kirjan mukaan syvästä emotionaalisesta ja seksuaalisesta läheisyydestä, ja se perustuu vahvaan rehellisyyteen, vilpittömään kommunikaatioon ja vuorovaikutukseen. Tämä siksi, että kumppanuuden perusainekset voisivat kukoistaa.

Lacroix’n oppaan mukaan läheisyys syntyy, kun jaamme ajatuksemme, tunteemme ja kehomme rakastettumme kanssa. Läsnä ovat sydän, mieli, keho ja sielu. Hellyydellä luotu aistillinen ilmapiiri valmistellaan rakastelua varten. Siinä mies ja nainen yhdistyvät täydelliseen vuorovaikutukseen, iloisen energian virraksi.

Kiinalainen rakkauden taito

Kanadalaissyntyinen Bret Norton on tutkinut 40 vuoden ajan kieliä ja kulttuureja. Hänen toimittamansa kirja nimeltään Kultainen lootus – Kiinalainen rakkaudentaidon kirja johdattaa nelivärikuvin ja taidokkain piirroksin lukijansa idän historiaan, seksuaalisen nautinnon lähteille.

Kultainen lootus -kirjan mukaan tuhansia vuosia sitten kiinalaiset taiteilijat erikoistuivat kirjoittamaan ja kuvittamaan lemmenkääröjä, joissa miehille ja naisille opetettiin sopivia sukupuolitekniikoita Taon, yinin ja yangin hengessä. Näiden tekniikoiden tuntemus johti sukupuoliseen täyttymykseen ja vahvisti samalla elämänenergiaa. Tekniikat ovat toimineet perhe-elämän ylläpitäjinä omassa kulttuurissaan, mutta myös innoituksen lähteinä Kama Sutran ja muiden teosten kirjoittajille.

Nortonin kirjan mukaan kiinalaiset uskoivat, että yangin voima vallitsee miehessä ja yinin voima naisessa. Uskomuksen mukaan miehellä on vain rajoitettu määrä yangia, jota hän menettää sukupuoliyhteydessä. Pitäytyessään siemensyöksystä hänen voimansa moninkertaistuvat. Naisella puolestaan on loputon yinin voima.

– Taolaiset rakastelumenetelmät tarkoittavat keinoja, joiden avulla rakastelun aktia käytetään parin henkilökohtaisten energioiden vahvistamiseen, keräämiseen ja jakamiseen. Harjoittajien mielestä näiden taitojen soveltaminen ylläpitää terveyttä ja auttaa kenties pitkäikäisyyden saavuttamisessa, kirjassa todetaan.

– Taon menetelmän mukaisesti sukupuolielämässä tulisi noudattaa yinin ja yangin sääntöjä. Näitä ovat fyysisen mielihyvän lisäksi ihmisen henkisen tilan rauhoittaminen ja tahdonvoiman vahvistaminen. Nautittavan seksin jälkeen henkilö ei tunne nälkää, janoa, kylmää tai kuumaa. Ruumiissa ja mielessä vallitsee täydellinen rauha, Norton toteaa.

Kirjan mukaan tärkeää on miehen ja naisen hengityksen samantahtisuus. Esimerkiksi kiinalaisissa lemmenkääröissä korostetaan usein yhdynnän ja siemensyöksyn aikaisen oikean hengityksen merkitystä. Tämä lähestymistapa on kehittynyt joogan vaikutuksesta, joka korostaa hengityksen merkitystä terveydelle.

Jos länsimaalainen haluaa tutustua kiinalaiseen perinteeseen, hänen täytyy tutkiskella lemmenkääröjä, koska ne painottuvat kirjan mukaan yhteen inhimillisesti tärkeään voimaan: sukupuolivoimaan. Kirja on samalla kulttuurinen matka idän juurille, ja jokaisen omaan harkintaan jää se, mitkä asiat voivat toimia henkilökohtaisessa elämässä ja nykyajassa.

Kama Sutra

Hindukulttuurin klassikkoteos Kama Sutra on kuuluisin seksistä kirjoitettu teksti. Noin kaksi tuhatta vuotta sitten syntynyt teos on perimätietoa, joka käsittelee erilaisia tekniikoita, joilla voi tuottaa parhaiten seksuaalista nautintoa. Lance Danen toimittama Kama Sutra -kirja esittelee rakkauden aforismein ja värikuvin yli 60 erilaista taitoa eli asentoa. ”Niiden hallitseminen nostaa miehen keskushahmoksi missä seurassa tahansa, vaikka hän ei paljoa muusta tietäisi”, kirjassa luvataan.

Kama Sutra antaa melko perusteelliset ohjeet niin avioliittoon tähtäävien kuin rakastajasuhteidenkin luomiseen ja ylläpitoon. Vaikka Kama Sutra liitetään mielikuvissa usein notkeutta vaativiin rakasteluasentoihin, niin todellisuudessa se on kokonainen ihmissuhdeopas. Neuvoja ja opastusta annetaan liehittelyyn, rakastelemiseen, mietiskelyyn ja lemmennostatukseen liittyviin aineisiin ja taikoihin. Varsinaisten rakasteluohjeiden ohella Kama Sutra sisältää muun muassa syleilemistä, suutelemista, kumppanin painelemista ja kynsimerkkien jättämistä koskevia ohjeita.

Seksillä yliaistilliseen tilaan

Lance Danen kirjan mukaan pitkäikäisyyttä tavoittelevan ihmisen tulisi harjoittaa dharmaa (hyveet, uskonnolliset ansiot), arthaa (maallinen varallisuus) ja kamaa (rakkaus, nautinto, aistillinen tyydytys) eri ikäkausina siten, että kaikki kolme ovat sopusoinnussa keskenään.

Kirjan mukaan seksi rakastetun kanssa on yksi tapa saavuttaa yliaistillinen tila. Jotkut Kama Sutran asennoista vaativatkin harjoittajiltaan voimaa ja akrobaattisia taitoja. Joogan harrastaminen helpottaa eri asennoissa rakastelemista, ja lisäksi se auttaa ymmärtämään omaa itseään, antaa lisää elinvoimaa ja opettaa rentoutumaan.

– Ruumiinosista pää on lähimpänä taivasta. Pään asento kertookin ihmisen henkisestä asenteesta. Hiukset ilmentävät omistajansa persoonallisuutta, elinvoimaa sekä seksuaalisuutta, ja niitä voi käyttää apuna lemmenloitsuissa. Silmät välittävät aitoja sielun viestejä, joita ajatus ei ole päässyt sotkemaan. Myös intohimo välittyy silmien kautta, Dane kirjoittaa.

Jos valloittaminen ei jostain syystä onnistu, voi kirjan mukaan turvautua muihin keinoihin niin, että syvimmät intohimot saavat tyydytyksensä. Sekä nainen että mies voi turvautua salaisiin resepteihin, välineisiin, taidokkaaseen kosmetiikkaan ja eteerisiin keinoihin, esimerkiksi hieromalla oleanterista tai kääpiöluumusta tehtyä voidetta vartaloon. Kirjan mukaan myös amuleteilla, öljyillä ja kivillä on kaunistava vaikutus.

Miehet voivat lisätä kirjan mukaan seksuaalistä kyvykkyyttään juomalla erityisjuomaa: maitoa, johon on sekoitettu valkosipulia, valkopippuria ja lakritsiuutetta. Ihmejuoman ansiosta ”heistä tulee viriilejä kuin sonnit.”

Aistillisia asentoja

Kama Sutran perinteitä nykypäivään jatkaa Eleanor McKenzien kirja, joka tarjoaa nautintoja rakastavaisille. Lähtökohtana on 52 aistillista asentoa, yksi vuoden jokaiselle viikolle.

– Kuvittele, että joutuisit syömään samaa ruokaa joka päivä, tai tietäisit aina perjantai-iltaisin saavasi samanlaisen aterian. Ennen pitkää varmasti kyllästyt, toteaa McKenzie kirjassaan.

McKenzie kehottaakin kirjassaan toteuttamaan seksuaalista luovuutta kodin erilaisissa tiloissa erilaisin tunnelatauksin ja kiireettömästi. Itämaiset vaikutteet tuodaan mukaan mielentiloja tutkiskellen ja eri asentoihin tutustuen.

Rakasteluasennot on itämaisissa teksteissä nimetty usein eläinten mukaan, kuten Tiikerin loikka, Vesilintu, Rapu ja niin edelleen. Kirjan mukaan asennon eroottisuus korostuu, jos sitä edeltää yhteinen suihku, tai se tapahtuu aamulla ennen pukeutumista, paljain jaloin.

Kirjan intiimiys on luonteeltaan enemmän hienovaraista kuin dramaattista. Tavoitteena on avautua kumppanilleen kokonaan, päästen toisen ihmisen kanssaan yhteyteen, jossa voi tuntea ”ykseyden” ytimen.

Itämaisten teosten yhteiskunnallisen taustan ja iän vuoksi nykypäivän rakastavaisten ei tietenkään tarvitse noudattaa kaikkia ohjeita kirjaimellisesti. Teksteihin voi tutustua myös aikakaudestaan kertovana dokumenttina ja innoituksen lähteenä, josta voi ottaa lisukkeita ja improvisaatioita omaan elämäänsä. Rakastelussa vain oma mielikuvitus on rajana.


Kuvat: Shutterstock

Lähteet:

Tantra ja rakastamisen taito, Nitya Lacroix, Karisto 2000 (suom. Juha Väänänen)

Kultainen lootus, Kiinalainen rakkaudentaidon kirja (toim. Bret Norton), Gummerus 2004 (suom. A. Sallamo-Lavi ja Tero Sallamo)

Vatsjajana, Kama Sutra, toimittanut Lance Dane. (suom. Hanna Talasniemi. Sanskritinkieliset ilmaisut tarkistanut Virpi Hämeen-Anttila.) Tammi, 2005.

Kama Sutra, nautintoja rakastavaisille, Eleanor McKenzie, Gummerus 2005 (suom.Ritva Lassila)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.