Mainos

Piraattipuolue Chisugatesta: Poliisin toimet tutkittava

Piraattipuolue on kommentoinut kohua aiheuttanutta ns. Chisugate-tapausta.

Julkisuudessa on ollut tapaus, jossa isä kertoo tämän 9-vuotiaan tyttärensä joutuneen Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) tehoiskuun yritettyään ladata netistä Chisun levyä.

Piraattipuolue muistuttaa, että TTVK lähettää maksuvaatimuskirjeitä pariin sataan suomalaiskotiin vuosittain. Piraattipuolueen mukaan eilen ilmitullut tapaus on poikkeuksellinen ainoastaan epäillyn iän vuoksi ja siksi, että tämän isä kieltäytyi maksamasta sakkoa laittoman latauksen vuoksi. Asia eteni poliisille maksamasta kieltäytymisen vuoksi.

– Räikeät tapaukset ovat kuitenkin vain jäävuoren huippu, sillä piraattien jahtaaminen on tämän yksityisen yhdistyksen päivittäistä toimintaa: tätä varten se on olemassa, muistuttaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Harri Kivistö blogikirjoituksessaan.

Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Ahto Apajalahti toteaa lehdistötiedotteessa, että poliisin tekemää kotietsintää pikkutytön tapauksessa voidaan pitää yllättävän rankkana toimenpiteenä.

– TTVK ei ole viranomaistaho, eikä sillä ole mitään poliisioikeuksia. TTVK on siis riippuvainen siitä, minkälaiset tutkintatoimenpiteet poliisi katsoo tarpeellisiksi ja kohtuullisiksi asian vakavuuteen nähden.

Apajalahden mukaan kotirauha murrettiin tällä kertaa todella mitättömän asian vuoksi, kommentoi Apajalahti.

– Kysymyksiä pitäisikin nyt levy-yhtiöpomojen lisäksi esittää poliisille. Miksi asiaan reagoitiin niin ylimitoitetusti, pohtii Apajalahti omassa blogikirjoituksessaan.

– TTVK:n harjoittama noitavaino saadaan varmuudella loppumaan ainoastaan lakimuutoksilla, joiden pitäisi lähteä liikkeelle kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen alaisilta virkamiehiltä, sanoo Apajalahti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.