Piparkakkutalo

Piparkakkutalon suunittelu, paistaminen ja koristelu on tosi hauskaa. Jos suunnittelet oman rakennuksen, piirrä sen osat ensin pahville ja kokoa pahvipaloista mallitalo. Tee sen jälkeen pahvipaloja apuna käyttäen mallit piparkakku taikinaan. Koristelu onnistuu parhaiten ennen talon kokoamista. Kun talon osat ovat jäähtyneet, ne koristellaan vaakatasossa tomusokerikuorrutuksella . Ikkunaruutuina voi käyttää liivatelehtiä.

Voit myös käyttää valmista pakastettua piparitaikinaa

Piparkakkutalon taikina

  • 1½ dl siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 250 g margariinia
  • 5 tl piparkakkumaustetta
  • 2 munaa
  • 2 tl soodaa
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • liimaukseen: sokeria

Kiehauta rasva, siirappi ja sokeri ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä. Lisää seokseen munat ja jauhot joihin on sekoitettu sooda. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Suunnittele piparkakkutalosi pahville ja leikkaa osat irti.

Kauli taikina osa kerrallaan noin ½ cm paksuiseksi levyksi, käytä apuna jauhoja. Leikkaa levystä talon kaavojen mukaan osat ja nosta ne lastalla pellille leivinpaperin päälle tai kauli levyt suoraan leivinpaperin päällä.

Paista talon osat 200 asteessa 8-12 minuuttia. Anna jäähtyä tasaisella alustalla. Kauli taikinasta leivinpaperin päällä vähän paksumpi alustalevy piparkakkutalolle. Koristele talon osat ennen liimausta. Liimaa talon osat toisiinsa sokerilla. Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa koko ajan sekoittaen . Kun sokeri on sulanut nosta pannu levyltä. Jos seos kovettuu, lämmitä sitä miedolla lämmöllä, kunnes se on taas juoksevaa.

Piparkakkukaupunki

Täältä löydät piparkakkutalon kaavat

Lue myös:

    Uusimmat