Pinotia Pinotin Päälle

Viikon viininä Robert's Rock Pinotage / Pinot Noir 2000, KWV, Western Cape, Etelä-Afrikka (Alkon koodi 5344) 47,90 / 8,06

Hyvämaineinen eteläafrikkalainen viininviljelijäosuuskunta KWV toi Suomen markkinoille Robert's Rock tuoteperheen yhden punaisen jäsenen.

KWVn yhden rypälelajikkeen viinit ovat tuttuja vieraita suomalaisessa ruokapöydässä, erityisesti Chardonnay ja Pinotage -viinit tunnetaan laadukkaina ja edullisina. 1700-luvulla maassa vaikuttaneen eversti Robert Gordonin mukaan nimetty Robert's Rock-tuoteperheen idea taasen on yhdistää kahta eri rypälelajiketta. Alkon syyskuussa listaaman Pinotage/Pinot Noir-viinin lisäksi mm. Cinsault/Ruby Cabernet- sekä Shiraz/Malbec -yhdistelmät ovat tuotannossa.

Robert's Rockin ulkoinen olemus on nuorekas ja rento, etikettien ja nettisivujen ulkoasun lisäksi myös rypälevalintoja voisi kuvata moderneiksi. Pinotagehan on erään eteläranskalaisen massarypäleen Cinsaultin sekä vaikeana pidetyn Pinot Noir -rypäleen risteytys, joten ideana lienee ollut korostaa jo Pinotagessa olevia Pinot Noirmaisuuksia lisäämällä itse rypälettä.

Viinin väri on tumma, muttei kovin intensiivinen. Tuoksu tuntui ohuelta ja savuisalta mutta muuttui huomattavasti mielenkiintoisemmaksi vaihdettuani laakean Pinot Noir -lasin kapeampaan ja pienisuisempaan maistelulasiin. Pinotagelle ominainen runsaus ja jopa tervaisuus yhdistyy herkkään vadelmantuoksuun. Maku on edelleen miellyttävän hapokas, vaikka hapokkuutta alentavan malolaktisen käymisen on annettu tapahtua ja kahdentoista kuukauden tammitynnyrikäsittelyn pystyy myös selvästi aistimaan.

KWVn yhden rypälelajikkeen viinit ovat mielestäni kannattavampia ostoksia, mutta Robert's Rock Pinotage/Pinot Noir 2000 on kuriositeettina ihan maistamisen arvoinen.

Teksti: Mikko Virta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja