Uunivuoka (ainakin 7 cm korkea)
- 1 pkt lasagnelevyjä
- 700 g - 1 kg tuoretta pinaattia tai sulatettuja pakastettuja pinaatinlehtiä (ei kuitenkaan pinaattihakkelusta, jota saa myös kaupan pakasteosastosta, se on liian pienijakoista!)
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 kesäkurpitsa pieneksi kuutioituna (1x1 cm)
- 6 kypsää tomaattia pieniksi kuutioituna (tai 1 tlk tomaattimurskaa)
- 1 nippu tuore oreganoa tai timjamia
- 250 g pehmeää vuohenjuustoa
- muskottia, valkopippuria & suolaa
- oliiviöljyä
- Kuorrutukseen:
- 1 dl mozzarellaraastetta
- Valkokastike:
- 1 l maitoa
- 2 rkl voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- n. 1 tl suolaa
- valkopippuria
Pilko valkosipulit ja sipuli pieneksi ja paista miedolla lämmöllä tilkassa oliiviöljyä. Ota lasagnen täytettä varten laakea kasari tai wokki. Kun sipulit ovat pehmenneet ja ottaneet hieman kullankeltaista väriä, lisää pannulle kesäkurpitsa ja paista kunnes se hieman pehmenee. Laita pannulle kesäkurpitsan jälkeen tomaatit ja kun seos alkaa kiehahtamaan, lisää pinaatti hieman kerrallaan. Pinaatti kutistuu paistettaessa ja pannuun tulee tilaa. Mausta muskotilla, suolalla ja valkopippurilla. Nypi seokseen myös runsaasti tuoretta timjamia tai oreganoa. Siirrä sivuun odottamaan lasagnen kokoamista.
